Gimv verkoopt CoWare aan Synopsy, positieve impact van ¬0,26 per aandeel op EM

Het Gimv-portefeuillebedrijf CoWare (Verenigde Staten) wordt verkocht aan het op Nasdaq genoteerde elektronicabedrijf Synopsys (www.synopsys.com), dat gespecialiseerd is in ontwerpautomatisering.

Met deze overname breidt Synopsys zijn waaier aan system level design- en verificatietools uit die gebruikt worden in draadloze toepassingen voor de consumentenmarkt en de automobielindustrie.

Het micro-elektronicabedrijf CoWare (www.coware.com), dat ontstond in de schoot van het Leuvense onderzoekscentrum Imec, is een autoriteit in het ontwikkelen van Electronic System Level (ESL)-software en -diensten.

Het bedrijf, dat in 1996 werd opgericht, levert producten en diensten aan ontwerpers van System-On-Chips (SoC). Deze chips worden steeds kleiner en de toepassingen complexer.

CoWare streeft ernaar zijn klanten een volledig pakket van producten en diensten aan te bieden, zodat ze aan de vereisten van een erg complexe en geïntegreerde SoC-markt kunnen blijven voldoen.

De belangrijkste afnemers zijn toonaangevende systeem-, halfgeleider- en IP-bedrijven zoals NXP, IBM, STMicroelectronics, Yamaha, Fujitsu and Toshiba.

Gimv is aandeelhouder van CoWare sinds de initiële serie A-financieringsronde in 1997. In het totaal haalde CoWare 85 miljoen USD op in 6 kapitaalrondes, waarin Gimv telkens investeerde.

Deze transactie wordt vermoedelijk afgesloten voor het einde van het tweede kwartaal van 2010, afhankelijk van de goedkeuring volgens de Hart-Scott-Rodino Anti-Trust Improvements Act (Amerikaanse mededingingsautoriteiten).

De verkoop heeft een positieve impact van circa 6,0 miljoen EUR (0,26 EUR per aandeel) op Gimvs eigen vermogen op 31 december 2009.

Alle betrokken partijen hebben beslist om geen verdere financiële gegevens over deze transactie vrij te geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content