Facebook is een optie op de wereld, koers sluit (eindelijk) hoger

Wall Street is vandaag verdeeld gesloten, waarbij de belangrijkste indices in de tweede helft van de sessie een vrij spectaculair herstel te zien gaven.

Bij het slot van de handel stond de Dow Jones 0,05%, terwijl de S&P 500 en de Nasdaq winsten van respectievelijk 0,17% en 0,39% konden vasthouden.

Facebook belandde eindelijk in rustiger vaarwater, de koers sloot voor het eerst sinds de beursintroductie hoger. Het aandeel tikte opnieuw aan op het niveau van 32 dollar nadat Needham & Co een koopadvies voor het aandeel gaf. Facebook is een optie op de wereld, aldus de broker. Ook Apple liet zich weer eens van de betere zijde zien.

Euro zakt verder weg

Op de valutamarkten ging de koers van de euro voor de tweede dag op rij lager. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2598 dollar betaald of ruim een half procent onder het slotniveau van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie viel terug tot 1,793%.

Goudprijs opnieuw lager

Voor een troy ounce goud werd 1561,10 dollar betaald, of ruim 15 dollar minder dan het slotniveau van gisteren. In het tweede deel van de sessie kon het goud een deel van het eerder verloren terrein weer ophalen.

Olieprijs probeert nog steeds stand te houden boven 90 dollar

Ruwe olie (US Crude) werd opnieuw goeder, voor een vat ruwe olie werd uiteindelijk iets meer dan 90 dollar betaald. Dat is zowat anderhalf procent minder dan de slotkoers van gisteren. In de loop van de sessie werd het niveau van 90 dollar naar beneden doorbroken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content