Europese schuldencrisis zal Amerikaanse hausse niet kunnen afremmen

De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in het rood, met stevige verliezen voor de belangrijkste indices. Die verliezen bedragen momenteel één tot anderhalf procent. De euro is opnieuw zwak gestemd, terwijl zowel de olie- als de goudprijs rake klappen krijgen.

Jim Paulsen blijft een superbull

Jim Paulsen van Wells Capital Management staat bekend als één van de meest overtuigde stieren op Wall Street. Tot spijt van wie het benijdt, heeft Paulsen tot dusver altijd het gelijk aan zijn kant gekregen. Hij voorspelde al in december van vorig jaar dat Wall Street aan de vooravond van een hausse-fase zou staan.

Sindsdien is de Standard & Poor’s 500 met 14% gestegen. De Europese schuldencrisis zal de Amerikaanse hausse niet kunnen afremmen, aldus Paulsen. Dat heeft ze tot dusver niet gedaan, want sinds de uitbraak van de crisis zijn de koersen op Wall Street op jaarbasis met 10 tot 11% gestegen.

Over de overwinning van Francois Hollande bij de Franse presidentsverkiezingen weigert Paulsen zich druk te maken. Uiteindelijk zal ook de nieuwe president aan het lijntje moeten lopen, ondanks alle straffe verklaringen die hij tot dusver heeft afgelegd.

Paulsen is er dus allesbehalve van overtuigd dat de hemel op ons dak gaat vallen en gelooft ook niet dat Ben Bernanke de man gaat worden die de ondergang van de dollar op zijn geweten heeft. Een correctie in de komende maanden op de beurs zou volgens hem een nieuwe koopkans betekenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content