Europees resultatenseizoen loopt op laatste benen

Vandaag is het de laatste dag van augustus en dat betekent dat ook het resultatenseizoen in de Europa over het hoogtepunt heen is. Vanaf volgende week zal de aandacht van de beleggers bijna uitsluitend uitgaan naar de publicatie van de macro-economische indicatoren.

In afwachting zijn er vandaag nog de cijfers van KBC Ancora en die van Atenor. Ook Brederode, Sioen, Option, Floridienne, Henex en Compagnie de Bois Sauvage komen rapporteren. In Parijs staan de resultaten van Havas, Vranken Pommery en Hermes International op de agenda. Ook een aantal Chinese bedrijven komen rapporteren.

Risico-opslagen in Europese periferie lopen weer wat op

De risico-opslagen op de 10-jaars rente voor Spaanse en Italiaanse staatsobligaties liep volgens Theodoor Gilissen Bankiers de afgelopen dagen weer wat op.

Hetzelfde beeld is te zien bij de 2-jaars rentes van deze landen.

De markt verwacht dat Spanje binnenkort zal aankloppen voor noodsteun.

Spanje wil eerst wachten op de komende ECB vergadering op 6 september. Men verwacht dat er dan meer duidelijkheid zal komen over de steun die de ECB gaat geven door het kopen van kortlopend papier van het land.

Het is volgens Theodoor Gilissen Bankiers mogelijk dat dit niet gaat gebeuren, omdat de ECB op haar beurt volgens onbevestigde berichten weer wil wachten op een uitspraak van het Duitse Constitutionele Hof over het ESM op 12 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content