Enorme beurskrach zal afrekenen met 60 jaar inflatie en leveraging

Richard Russell, auteur van de Dow Theory Letters, gelooft dat we bewogen tijden meemaken. Het ergste moet echter nog komen, al wat we in het verleden hebben beleefd valt in het niets bij wat nog gaat komen. Maar er is volgens Russell zowel goed als slecht nieuws op komst.

Het goede nieuws is dat we een kans gaan krijgen om aandelen te kopen zoals we er nog nooit één hebben gekregen. Het slechte nieuws is dat die koopkans nog even op zich zal laten wachten, want eerst komt er een correctie zoals we er nog nooit één hebben gezien.

Een enorme beurskrach gaat afrekenen met 60 jaar inflatie en leveraging, aldus Russell. De klap zal enorm zijn, waardoor de beleggers alleen maar geduldig kunnen afwachten tot de bodem is bereikt. Waar die bodem ligt, kan de Dow Theory Letters-man ons niet vertellen.

Rally sinds Wereldoorlog II tot nu is nooit echt gecorrigeerd

Het uitgangspunt van Russell is vrij eenvoudig: een rally sinds Wereldoorlog II tot nu is nooit echt gecorrigeerd, de beurskoersen zijn in die periode ondanks tussentijdse correcties altijd maar blijven stijgen. Vroeg of laat moet die correctie er toch komen.

Wat moeten we doen in afwachting dat die gevreesde grote correctie er komt? Russell is een groot voorstander van goud, hij adviseert om het gekochte goud in portefeuille te houden liever dan dollars die door de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank vernietigd kunnen worden.

Op het juiste moment wil Russell dat goud verkopen om goedkope aandelen te kopen. Dat moment is echter bijlange na nog niet aangebroken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content