Commodities beleven slechtste maand sinds 2008, vat ruwe olie 17% goedkoper

Wall Street is vandaag nogmaals lager gesloten, met ditmaal relatief beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. Het zag er in de loop van de sessie zelfs even naar uit dat het tij zou keren, maar uiteindelijk werd er toch lager afgesloten.

Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 0,21% en 0,23% in het rood, terwijl de Nasdaq 0,36% lager afsloot.

Euro trappelt ter plaatse

Op de valutamarkten ging de koers van de euro opnieuw naar omlaag, maar uiteindelijk bleef de schade beperkt. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2364 dollar betaald of fracties van een procent minder dan het slotniveau van gisteren.

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,581%, of eens te meer een meer dan behoorlijke daling.

Goudprijs min of meer stabiel

Voor een troy ounce goud werd 1563,30 dollar betaald, of ongeveer evenveel als het slotniveau van gisteren. De correlatie tussen de dollar en het goud blijft dus bestaan.

Ruwe olie (US Crude) werd nogmaals goedkoper, voor een vat ruwe olie werd iets meer dan 86,75 dollar betaald of een verlies van ruim 1%.

Voor de grondstoffen werd het de slechtste maand sinds de recessie van 2008, een vat ruwe olie werd 17% goedkoper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content