Beleggers worden overspoeld met stroom bedrijfsresultaten

Op Wall Street gaat het resultatenseizoen zijn derde week in, wat bekent dat het hoogtepunt stilaan wordt bereikt. Deze week wordt een zeer drukke week wat de rapporteringen betreft, waarbij vooral een groot aantal industriële bedrijven de revue gaan passeren.

Maandag is traditioneel een overgangsdag waarin het relatief windstil blijft. Vandaag vermeldt de agenda de cijfers van DR Horton, SunTrust Banks, Knoll, Fidelity Bancorporation, Netflix, Microsvision, Sonic Automotive en Bank of Hawai. Blikvanger van de dag is zonder enige twijfel Texas Instruments. Ook tientallen kleinere bedrijven komen met cijfers.

Ook in China is het een bijzonder drukke dag wat bedrijfsresultaten betreft, een hele lijst Chinese bedrijven komt verslag uitbrengen over het voorbije kwartaal. In Europa is de cijferstroom nog niet op volle snelheid, maar we mogen vandaag toch al uitkijken naar de cijfers van Philips, STMicroelectronics en BinckBank.

Ook de Belgen zijn daar

Later deze week mogen we nog heel wat bedrijfsresultaten verwachten, ook in eigen land. Woensdag en donderdag zijn zonder enige discussie de topdagen van de week, met onder onder andere de resultaten van Umicore, Barco, Melexis, Nyrstar, Mobistar, Exmar, UCB enzovoort.

In de Verenigde Staten is het beeld al min of meer duidelijk, in de meeste gevallen vallen de bedrijfsresultaten wel mee. Deze week komen er nog heel wat industriële bedrijven rapporteren en het zal van de kwaliteit van die cijfers afhangen of Wall Street hogere koersen zal aankunnen. In Europa is het nog wat vroeg om al een duidelijk beeld van het resultatenseizoen te krijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content