Top tien voor 2015

Aan het eind van elk jaar geven we traditioneel onze favorieten voor 2015. De klemtoon in ons lijstje ligt op achterblijvers, waarvan we volgend jaar een comeback verwachten.

Top vijf binnenland

Tessenderlo Group. Al jaren een achterblijver. Net een kapitaalverhoging achter de rug voor toekomstgerichte investeringen, zoals nieuwe fabrieken. De recentste resultaten hebben al aangetoond dat Tessenderlo Group met de steun van Picanol opnieuw een rendabel industrieel bedrijf kan worden, met een rooskleurige toekomst.

Resilux. Geen achterblijver, maar recente deal in de sector heeft nog aangetoond dat de huidige beurskapitalisatie al de activiteit als producent van pet-voorvormen en -flessen dekt. Daarnaast is er de revolutionaire verpakkingstechnologie AirOPack, waarvan de lancering van het eerste Procter & Gamble-product de koers kan doen schitteren.

Umicore. Geen schitterend 2014 door zwakte edelmetaalprijzen. Recyclageactiviteit blijft van wereldklasse en we geloven dus nog steeds in het groeiverhaal van Umicore, waarvan de gemiddelde waardering is teruggevallen tot op laagste peil sinds 2019. Dat moet kansen bieden in 2015.

Barco. Al enkele jaren minder op dreef, want op zoek naar groei. Verkoop afdeling Defense & Aerospace brengt nettokaspositie op 200 miljoen EUR. Geld dus om groei te kopen en de aandeelhouders meer te verwennen met hoger dividend en inkoopprogramma eigen aandelen.

Solvay. Al twee jaar een duidelijke achterblijver in de Bel-20-index. Nochtans stevige dynamiek richting minder conjunctuurgevoeligheid. Bovendien 15% goedkoper dan sectorgemiddelde en goedkopere olie is prima zaak. Herstelkandidaat voor 2015.

Top vijf buitenland

Volkswagen. De grootste autobouwer van Europa en weldra waarschijnlijk ook van de wereld. Bovendien de wereldmarktleider op de Chinese automarkt, ondertussen de grootste ter wereld. Bovendien is er het potentieel van het herstel op de Europese automarkt.

ArcelorMittal. De resultaten verbeteren al enkele kwartalen bij de grootste staalgroep ter wereld. Een betere conjunctuur in Europa en de opkomende markten en stabilisatie of wat herstel in de ijzerertsprijs kan van ArcelorMittal een comebackverhaal in 2015 maken.

GSK. Achterblijver in de Europese farma. Meer stabiliteit en voorspelbaarheid van inkomsten door deal in consumer healthcare met Novartis. Bovendien mooie pijplijn en stevige dividendbetaler.

Silver Wheaton. Zilverprijs 70% gedaald sinds piek in 2011. Erg goedkoop ten opzichte van goud. Royalty- of streamingbedrijf Silver Wheaton goede manier om op herstel in te spelen.

ICBC. Industrial & Commercial Bank of China, de grootste bank van China, noteert ondanks aanhoudende winst- en dividendgroei spotgoedkoop (5 keer de verwachte winst; 1 keer de boekwaarde en 7,5% brutodividendrendement).

Partner Content