Recticel, UCB, GDF Suez, Bank of America

Houden

Recticel

De Belgische schuimrubberproducent bereikte een minnelijke schikking met het Duitse kartelbureau over een boete van 8,2 miljoen EUR voor prijsafspraken met andere matrasproducenten. Voor de boete zal een voorziening worden aangelegd bij de halfjaarresultaten. Recticel laat weten dat deze boete geen impact heeft op de bestaande afspraken met de banken. Eerder dit jaar kreeg Recticel al een Europese boete van bijna 27 miljoen EUR opgelegd wegens prijsafspraken. De koerstrend van Recticel blijft tot nader order à la hausse gericht. Op 6,50 EUR bevindt zich een sterke horizontale steunzone. Een doorbraak boven de top van 8 EUR kan voor nieuw haussemomentum zorgen.

Advies: houden

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

UCB

Het farma-aandeel rijgt de topkoersen aan elkaar. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de speculatiekoorts die momenteel in de sector heerst, al liet de familie Janssen, die een controlebelang in UCB bezit, recentelijk weten dat ze UCB niet loslaat. Analisten vragen zich af of dat nog het geval zal zijn wanneer een “offer they can’t refuse” op tafel komt. Wel lijkt de groep bereid om zijn Amerikaanse, generische dochter Kremers Urban te verkopen. De grafiek van UCB behoort tot de fraaiste op Euronext Brussel, want we kunnen van een modelhausse spreken. Op 70 EUR ligt de eerste horizontale steun, gevolgd door nieuwe steun op 66 EUR. Naar boven ligt de weg naar nieuwe topkoersen open.

Advies: houden

Risico: laag

Rating: 2A

GDF Suez

De koers van de Franse energiereus staat onder druk door de ellende veroorzaakt door de nucleaire centrales van Electrabel in België. De centrales Doel 3 en Tihange 2 gingen dicht nadat scheurtjes in de stalen reactorvaten werden vastgesteld, terwijl bij Doel 4 een olielek stokken in de wielen stak, wellicht sabotage. Doel 4 zal dit jaar niet meer worden heropgestart, met alle gevolgen van dien voor de stroomvoorziening in België. Op korte termijn keerde de trend van het aandeel naar dalend nadat in juni 2014 een top werd gevormd even boven 21 EUR. Op 19 EUR bevindt zich de eerste horizontale weerstand. Een daling onder de steun rond 18 EUR kan de baisse in een stroomversnelling brengen.

Advies: houden

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Bank of America

De Amerikaanse bank betaalde een recordbedrag van 16,65 miljard USD voor gesjoemel met hypotheekproducten, een boete van 9,65 miljard USD en een schadevergoeding voor gedupeerde klanten van 7 miljard USD. De bereikte schikking zal de bedrijfswinst tijdens het derde kwartaal van 2014 negatief beïnvloeden met 5,3 miljard USD. Omdat de schikking werd verwacht, had ze geen invloed op de beurskoers van het aandeel. Technisch bekeken, keerde de trend al een tijdje geleden naar stijgend. Op 14 USD situeert zich de laatste horizontale steunzone. Op 16 USD ligt de eerste weerstand. Wordt die doorbroken, dan kan de top van 18 USD worden opgezocht.

Advies: houden

Risico: hoog

Rating: 2C

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content