Henex, Carrefour, Philips, General Electric, Google, McDonald’s

Het zat eraan te komen, maar nu is het officieel: de familie Boël haalt haar topholding Henex van de beurs.

Henex

Het zat eraan te komen, maar nu is het officieel: de familie Boël haalt haar topholding Henex van de beurs. De holding Union Financière Boël lanceert een overnamebod van 63,50 EUR per aandeel. Die prijs komt overeen met de intrinsieke waarde. Het grootste deel van de portefeuille van Henex bestaat uit participaties in Sofina (48% van de intrinsieke waarde) en Danone (40% van de intrinsieke waarde). Recentelijk kocht Henex al veel eigen aandelen in. Adviesverlaging naar ‘ingaan op het bod’ (5B).

Carrefour

In het derde kwartaal van 2013 daalde de omzet van Carrefour, de grootste Europese retailer, met 1,3% tot 21,11 miljard EUR, een gevolg van de devaluatie van de Latijns-Amerikaanse valuta’s. Op de kernmarkt Frankrijk steeg de omzet met 1,4% tot 10,15 miljard EUR. Bij constante wisselkoersen was er een autonome omzetgroei van 2,7%. De meeste analisten waren niet enthousiast over die cijfers en gaven Carrefour een neutrale outlook mee. Technisch bekeken blijft de trend à la hausse gericht. Adviesverhoging naar ‘houden/afwachten’ (3B).

Philips

De Nederlandse groep Philips zag haar omzet in het derde kwartaal van 2013 afkalven met 3% tot 5,62 miljard EUR, maar de nettowinst maakte een sprong van 104 miljoen EUR tot 282 miljoen EUR, een gevolg van eerdere besparingsmaatregelen. De beleggers reageerden uitbundig op die cijfers, die beter zijn dan verwacht. Ze stuwden het aandeel meer dan 5% hoger. Voor heel 2013 blijft Philips uitgaan van een ebita-marge tussen 10 en 12%. De trend blijft stijgend. Op 22,50 EUR ligt de eerste horizontale steun en daarna op 20 EUR. Houden/Afwachten (3B).

General Electric

Het Amerikaanse conglomeraat General Electric haalde geen al te best resultaat over het derde kwartaal van dit jaar. De omzet daalde met 8,6%, terwijl de financiële divisie leed onder herstructureringskosten. De industriële activiteiten deden het beter. Per aandeel verdiende General Electric 0,31 USD, tegenover 0,33 USD een jaar eerder. Hoewel de resultaten onder de verwachtingen van de analisten uitkwamen, stuurden de beleggers de koers hoger. Technisch is er nog sprake van een stijgende trend. Adviesverhoging naar ‘houden/afwachten’ (3B).

Google

Google overtrof de verwachtingen tijdens het derde trimester. De omzet verbeterde met 6%, tot 11,92 miljard USD, terwijl de nettowinst verdapperde van 2,18 miljard USD tot 2,97 miljard USD. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 10,74 USD. Dat was beter dan verwacht en de koers van Google brak door de magische grens van 1000 USD. Op 925 USD bevindt zich nu de eerste steunzone. Maar de Amerikaanse zoekmachine kan niet blijven groeien en tegen de huidige koers vinden we het aandeel geen koopje meer. Afbouwen (4C).

Mc Donald’s

De wereldwijd actieve hamburgerketen Mc Donald’s zag zijn omzet in het tweede kwartaal met 2,4% aantrekken, tot 7,08 miljard USD, terwijl de winst 3,7% hoger uitkwam. Per aandeel werd 1,38 USD verdiend, tegenover 1,32 USD een jaar eerder. Die cijfers kwamen iets onder de verwachtingen van de analisten uit. McDonald’s probeert in de VS de omzet op te krikken met het Dollar Menu. De markt blijft echter uitdagend door de economische onzekerheid, waardoor de consumenten minder vaak uiteten gaan. Wij verkiezen Yum! Brands (4B).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content