Bel-20, AB InBev, EVS, SAP

Net zoals de meeste andere Europese beursindexen moest de Bel-20 een stap achteruitzetten.

Bel-20

Net zoals de meeste andere Europese beursindexen moest de Bel-20 een stap achteruitzetten, waarbij de index werd teruggewezen tot onder de belangrijke horizontale steun op 3000 punten. Die terugval kwam niet onverwachts, want op 3220 werd een drievoudige top neergezet. Dat patroon kan de voorbode van een trendommekeer zijn. Er kwam slecht economisch nieuws, zoals de daling van de export in Duitsland, en beleggers maken zich zorgen over de mogelijke gevolgen van het dodelijke ebolavirus. De correctie van augustus van dit jaar kwam ten einde even boven 3000. Die steunzone dreigt nu te begeven. Een verdere baisse richting 2700 punten behoort dan ook tot de mogelijkheden.

Advies: –

Risico: –

Rating: –

AB InBev

Een lovend analistenrapport van Goldman Sachs ondersteunde de koers van AB Inbev, de grootste brouwer ter wereld. Het aandeel kreeg een plaats op de conviction buy list van de Amerikaanse broker, terwijl de analist van dienst een koersdoel van 110 EUR op het aandeel kleeft. De reden voor het optimisme schuilt in de verwachting dat AB InBev in de komende vier jaar de winst per aandeel kan verdubbelen via acquisities, gevolgd door een genadeloze jacht op synergie en kostenbesparingen. Rond een overnamepoging op SABMiller (zie ook p. 12) is het momenteel windstil. Stilte voor de storm? Technisch blijft de trend opwaarts. Op 80 EUR ligt steun.

Advies: houden

Risico: laag

Rating: 2A

EVS

Het Luikse technologiebedrijf EVS beëindigt de samenwerking met de Nederlandse CEO Joop Janssen. Als reden worden meningsverschillen over de langetermijnstrategie gegeven. Het bericht leidde tot een nieuwe koersdaling van het aandeel, waarvan de koers in een jaar bijna halveerde. Een eerdere winst- en omzetwaarschuwing eind augustus 2014 deed het aandeel al kelderen. Technisch bevindt het aandeel zich al geruime tijd in een dalende trend, die de voorbije maanden nog werd uitgediept. Op korte termijn is het aandeel oververkocht, zodat een technisch herstel voor de deur staat. Rond 32 EUR merken we de eerste weerstandszone van enig belang.

Advies: koopwaardig

Risico: gemiddeld

Rating: 1B

SAP

Een artikel in de onlinepublicatie Boerse Online dat SAP een zwak vierde kwartaal tegemoet gaat, leidde vorige week tot de grootste koersdaling van het aandeel sinds drie jaar. Het artikel stelde dat SAP geen aanwervingen meer zou doen tot 2015, terwijl het programma voor kostenbesparingen wordt versterkt. Traditioneel is het vierde kwartaal het beste voor SAP, maar blijkbaar niet dit jaar. Door de recente verzwakking van de koers keerde de trend naar dalend. Op 52,50 EUR bevindt zich de laatste steun. Begeeft die steun het, dan kan de koers verder dalen naar 50 en 45 EUR. Voor de resultaten over het derde kwartaal van het huidige boekjaar moet u wachten tot maandag 20 oktober 2014.

Advies: verkopen

Risico: gemiddeld

Rating: 3B

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content