Bekaert, Cofinimmo, Montea, Alcatel-Lucent, Peugeot,Unit4

Montea, de vastgoedbevak die is gespecialiseerd in logistiek en semi-industrieel vastgoed, wordt nu ook actief in Nederland.

Bekaert

Het omruilbod dat Bekaert voorstelde voor de obligaties die in april 2014 vervallen, werd geen eclatant succes, want slechts iets meer dan 30% van de uitstaande obligaties werd aangeboden. De meeste analisten raadden de ruil af, omdat ze het nettorendement te karig vonden. Ze adviseerden te wachten op een rentestijging vooraleer obligaties te kopen. Bekaert zal het omruilbod niet heropenen. Technisch bekeken lijkt de koers van Bekaert op de terugweg, nadat hij een top even onder 30 EUR had gevormd. Fundamenteel: afbouwen (4B).

Cofinimmo

De vastgoedbevak Cofinimmo slaagde er moeiteloos in obligaties te plaatsen bij institutionele beleggers voor een bedrag van 50 miljoen EUR. De obligaties hebben een looptijd van vier jaar en bieden een vaste coupon van 2,78%. De opbrengst van deze emissie stelt Cofinimmo in staat zijn herfinancieringsbehoeften te dekken tot juni 2015. De koers ontwikkelt zich neutraal tussen 83 en 93 EUR. Een daling onder 83 EUR kan de voorbode zijn van een trendommekeer naar dalend. Een uitbraak boven 93 EUR geeft een technisch aankoopsignaal. Houden/afwachten (3B).

Montea

Montea, de vastgoedbevak die is gespecialiseerd in logistiek en semi-industrieel vastgoed, wordt nu ook actief in Nederland. Montea neemt een distributiecentrum in Almere over van Axa Real Estate, voor een bedrag van 13,7 miljoen EUR, met een aanvangsrendement van 8%. Het distributiecentrum werd in 2008 gebouwd. Montea stelt overtuigd te zijn van het ontwikkelingspotentieel van de Nederlandse logistieke markt. De koers van het Montea-aandeel blijft het redelijk doen, al viel hij licht terug na de top van 34 EUR eerder dit jaar. Houden (3B).

Alcatel-Lucent

Alcatel-Lucent, dat al rode cijfers over het tweede kwartaal van 2013 opbiechtte, maakte een herstructureringsprogramma bekend waarbij wereldwijd zowat 10.000 banen sneuvelen. Daarmee wil de groep tegen 2015 haar kosten met 1 miljard EUR terugdringen. De aankondiging viel slecht bij de Franse overheid en de Franse premier Ayrault wil dat het bedrijf onderhandelingen voert om zo veel mogelijk jobs en sites te redden. Anders zal de regering het sociaal plan niet goedkeuren. Technisch is de trend stijgend. Fundamenteel: verkopen (5C).

Peugeot

De Franse autoproducent Peugeot overweegt een alliantie aan te gaan met de Chinese autobouwer Dongfeng Motor. Die samenwerking kan ook de vorm van een joint venture aannemen, wat kwaad bloed kan zetten bij General Motors, dat een belang van 7% in Peugeot heeft. Peugeot en Dongfeng openden in juli 2013 al een fabriek in China. De Franse autoproducent zit in slechte papieren na een verlies van 510 miljoen EUR over het eerste semester van dit jaar en een val van het marktaandeel. Op 12,70 EUR werd een top neergezet. Fundamenteel: afbouwen (4C).

Unit4

Het Nederlandse softwarebedrijf Unit4 meldde dat enkele private-equityfirma’s belangstelling hebben voor een overname. Indicatief spreekt Unit 4 over een prijs van 35 EUR per aandeel. Omdat het over verkennende gesprekken gaat, is het hoegenaamd niet zeker dat er ook een overname komt. Unit 4 wil niet bekendmaken met welke partners het praat. De koers van het aandeel steeg met 12% na het bericht. Volgens analisten is het bedrag van 35 EUR een startpunt, maar geen eindpunt. Zo verhoogde Rabobank het koersdoel tot 40 EUR.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content