Aedifica, IBA, Materialise, WDP

De Belgische vastgoedgroep Aedifica, gespecialiseerd in residentieel vastgoed en huisvesting voor senioren, voerde een succesvolle kapitaalverhoging door.

Aedifica

De Belgische vastgoedgroep Aedifica, gespecialiseerd in residentieel vastgoed en huisvesting voor senioren, voerde een succesvolle kapitaalverhoging door, waarbij 3.121.318 nieuwe aandelen werden uitgegeven die dividendgericht zijn vanaf het boekjaar 2015-2016. Per zeven bestaande aandelen konden de aandeelhouders intekenen op twee nieuwe aandelen tegen 49 EUR het stuk. De kapitaalverhoging moet dienen om de groeistrategie van Aedifica voort te zetten. De aankondiging van de kapitaalverhoging zorgde voor een forse koerscorrectie, waarbij de eerste horizontale steun rond 50 EUR werd aangetikt. Tussen 48 en 50 EUR ligt een sterke steunzone. Naar boven toe merken we weerstand op 55 en 58 EUR.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A

IBA

IBA, de specialist in bestralingsapparatuur, sleepte een contract in de wacht voor de plaatsing van drie protontherapiecentra in het Verenigd Koninkrijk. IBA levert Proteus ONE-apparatuur en alle bijbehorende uitrusting. De contracten omvatten een onderhoudscontract van tien jaar. De totale investering bedraagt meer dan 100 miljoen EUR. IBA laat een schitterende grafiek zien en de technische trend blijft tot nader order sterk stijgend. Op 20 EUR ligt een sterke steun en zolang de koers daarboven noteert, blijven de haussekansen intact. Een doorbraak boven de top van 24,80 EUR geeft een aankoopsignaal.

Advies: houden/afwachten

Risico: hoog

Rating: 2C

Materialise

De Belgische groep Materialise houdt zich bezig met 3D-printing. Tijdens het recente staatsbezoek van het Belgische vorstenpaar aan China bleek hoe succesvol de groep daar was. Er werd een samenwerking aangekondigd met Golden Laser. Daarnaast werd een samenwerking gemeld met het Chinese Fuwai-ziekenhuis, gespecialiseerd in hartziekten. Materialise werd in juni 2014 op technologiebeurs Nasdaq genoteerd tegen 12 USD. Na een aanvankelijke stijging daalde de koers van het aandeel, maar in april 2015 vormde de koers een bodem rond 7 USD. Op 10 USD ligt de eerste weerstand.

Advies: houden/afwachten

Risico: hoog

Rating: 2C

WDP

Het vastgoedbedrijf WDP, dat is gespecialiseerd in logistiek vastgoed (opslagruimten en kantoren), verkocht voor 92 miljoen EUR obligaties bij een private plaatsing. De obligaties met een looptijd van zeven jaar hebben een brutorendement van 2,60% en werden geplaatst bij institutionele beleggers. Eerder maakte WDP bekend dat het zeven sites heeft verworven in Nederland en één in België voor een totaalbedrag van 115 miljoen EUR. Tegen eind 2016 wil WDP over een vastgoedportefeuille van 2 miljard EUR beschikken. De stijgende rente zorgde ervoor dat de koers van WDP terugviel na de top van meer dan 76 EUR die dateert van februari 2015. Op 63 EUR ligt de eerste steun.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A

Partner Content