AB-InBev moet in worst case scenario 14-15 miljoen hl desinvesteren in VS

Vrijdag 21 september vierde AB InBev wereldwijd de derde jaarlijkse Be(er) Responsible Day, een dag waarop ’s werelds leidinggevende brouwer extra aandacht vraagt voor verantwoorde alcoholconsumptie. Dit initiatief kadert in de droom van AB InBev om het Beste Bierbedrijf in een Betere Wereld te zijn.

Ook de Belgische organisatie en haar 2700 medewerkers nemen actief deel aan Be(er) Responsible Day. Zo heeft 21 september een sensibiliseringscampagne plaatsgevonden waarbij de medewerkers van AB InBev langs Vlaamse bedrijven en kantoren trokken om ter plaatse de mensen in te lichten over verantwoorde alcoholconsumptie.

Als brouwer van een breed assortiment aan bieren, hecht AB InBev veel belang aan het verantwoord gebruik ervan.

Zo zijn er ook momenten waarop een glas alcohol minder of helemaal niet gepast is, bijvoorbeeld als men nog moet autorijden of op het werk.

Ook voor deze momenten biedt AB InBev dus een volwaardig alternatief met alcoholvrije producten.

Aandeel krijgt slechts neutraal advies

Gerard Rijk van ING stond even stil bij het bericht dat het Amerikaans ministerie van Justitie de overname van Modelo zou willen blokkeren. AB-InBev zou in dat geval in een worst case scenario 14-15 miljoen hektoliter moeten desinvesteren in de Verenigde Staten.

Dat zou kunnen gebeuren aan prijs beneden de NAV van deze merken, waardoor er voor de aandeelhouders een verlies zou zijn van 2 tot 2,50 euro per aandeel. Bovendien noteert het aandeel op een cyclische piek, zodat Rijk slechts een neutraal advies heeft met een koersdoel van 58 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content