Ondernemen Ondernemen Happy Hours Market: tegen voedselverspilling Sinds 2019 neemt Happy Hours Market onverkochte goederen terug van supermarkten om ze via een app tegen halve prijs door te verkopen aan zijn klanten en het overschot te verdelen onder verenigingen.
Ondernemen Ondernemen Trends Summer University over de kwaliteiten van de bedrijfsleiders van morgen: 'De CEO is een bruggenbouwer' Een bedrijf runnen in een onzekere en volatiele wereld is geen gemakkelijke opdracht. De CEO van morgen is wendbaar, creatief, inspireert en geeft zijn mensen veel autonomie, terwijl hij de lange én de korte termijn in de gaten houdt.
Ondernemen Ondernemen Van der Valk: 'Niemand verdient geld op de rug van een ander' De Nederlandse groep Van der Valk, in handen van de vierde generatie, baat 115 hotels uit. Daarbij hanteert ze strikte criteria. De belangrijkste? Enkel afstammelingen van stamvader Martinus van der Valk komen in aanmerking voor de uitbating van een Van der Valk-hotel.
Ondernemen Ondernemen Slimme technologie op Zaventem en Charleroi De luchthavens Brussels Airport en Brussels South Charleroi maken het de reizigers makkelijker met slimme technologie.
Ondernemen Ondernemen Danielle Knott (Carmeuse) is HR Manager of the Year 2019 Danielle Knott, chief human resources officer bij Carmeuse, is uitgeroepen tot HR Manager of the Year 2019. Van nul af aan heeft ze geduldig een globale hr-aanpak opgebouwd om de groei van dit vlaggenschip van de Belgische industrie, aanwezig in twintig landen, te ondersteunen.
Ondernemen Ondernemen Bouchons Leclercq: 'Het is eenvoudiger een baas tegen te spreken dan je vader' Het familiebedrijf Bouchons Leclercq uit Fleurus vierde vorig jaar zijn eeuwfeest. Het produceert sinds 1954 geen kurken meer, maar is nu een specialist in de afwerking en bedrukking van kurken. Goed voor bijna honderd miljoen stuks per jaar.
Ondernemen Ondernemen Drugs op het werk worden een probleem In de bedrijfswereld wordt veel naar drugs, medicijnen en alcohol gegrepen. De grens tussen de privé- en de werksfeer kan erg vaag zijn. Er zijn verschillende oorzaken voor het gebruik en de problemen worden vaak ad hoc opgelost.
Ondernemen Ondernemen De Keyzer Drinks: 'Zondag was een dag als alle andere' De geschiedenis van De Keyzer Drinks begon in 1934. Vandaag is de onderneming uitgegroeid tot een van de grootste Belgische drankenhandelaars.
Ondernemen Ondernemen Sophie Streydio (HR Manager of the Year): 'Dit is een echte rekruteringsmachine' Sophie Streydio, Group HR Director bij Puratos, mag zich HR Manager of the Year 2017 noemen, een titel uitgereikt door Trends en Trends-Tendances. Om de internationale expansie van het bedrijf te ondersteunen, werkten de winnares en haar team een mondiaal hr-beleid uit.
Nieuws Nieuws 'De digitalisering is onze grote uitdaging' Fabricom bestaat zeventig jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een van de grote industriële spelers in ons land. De digitalisering en de nieuwe strategie van moederbedrijf Engie plaatsen Fabricom voor grote uitdagingen, stelt general manager Marc Dirckx.
Nieuws Nieuws PADEL MIXT TENNIS EN SQUASH Padel is een kruising tussen squash en tennis, al zijn er een paar wezenlijke verschillen met de twee grote broers.
Nieuws Nieuws DE PRIJS VAN EEN STERRENKEUKEN België is een land van gastronomie. Het herbergt het grootste aantal sterrenrestaurants per inwoner. Die eer heeft een prijs. De financiële toestand van die etablissementen is verre van florissant.
Nieuws Nieuws 'Mensen innoveren alleen met een open chakra' Fabrice Enderlin, de Chief Talent Officer & Company Reputation bij de farmagroep UCB, is de HR Manager of the Year 2016. Die titel werd voor de vierde keer uitgereikt door Trends en Trends-Tendances. 'Cultuur' vormt de rode draad van zijn werk bij UCB.