Interesse in groene energie neemt af

21/10/14 om 07:07 - Bijgewerkt om 07:07

Voor de Vlaming is groene energie geen interessante investering meer. Het grootste probleem is dat mensen nauwelijks nog zonnepanelen op hun dak leggen.

Interesse in groene energie neemt af

Thorntonbank © BELGA

Eén biogascentrale, zeven windturbines en 2.700 zonnepanelen. Meer groene installaties kwamen er dit jaar niet bij in Vlaanderen. Dat leren statistieken van de energieregulator VREG. Hoewel de cijfers voor het laatst zijn bijgewerkt in september is de trend duidelijk. Groene energie is geen interessante investering meer. 2013 was een rampjaar en 2014 lijkt niet beter te worden, schrijft De Morgen.

Interesse voor zonnepanelen neemt af

Ter vergelijking: in 2011 werden in Vlaanderen nog twintig windmolens op land, vier biogas- en vijf biomassacentrales, een waterkrachtcentrale en 84.000 zonnepanelen opgestart. Samen goed voor 927 megawatt groene energie. Vorig jaar werd er slechts voor 94 megawatt bijgebouwd, een tiende. Dit jaar zitten we voorlopig aan amper 42 megawatt, nog geen twintigste. Het grootste probleem is dat niemand nog geïnteresseerd is om zonnepanelen op zijn dak te leggen. Maar ook de andere investeringen zijn de laatste twee jaar stilgevallen. Er is schrik om niet uit de kosten te geraken, klinkt het in de sector. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners