Belgische inflatie daalt tot 1 procent

© belga

De inflatie in ons land is voor de zesde maand op rij gedaald. In april bedraagt ze 1 procent tegenover 1,11 procent een maand eerder.

De inflatie in ons land is voor de zesde maand op rij gedaald. In april bedraagt ze 1 procent tegenover 1,11 procent een maand eerder.Dat meldt de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie.
De consumptieprijsindex daalde in april met 0,05 punt tot 122,14 punten, wat vooral een gevolg is van lagere prijzen voor buitenlandse reizen (-11,1 procent), motorbrandstoffen (-1 procent), gsm-gesprekken (-8,8 procent), snijbloemen (-9,7 procent) en alcoholvrije dranken (-1 procent).

In april stegen de prijzen voor verse groenten (+7 procent), aardappelen (+21 procent), verblijven in vakantiedorpen (+27 procent), vers fruit (+2,1 procent), vis (+1,5 procent) en niet-sociale huur (+0,3 procent). Na de prijsdalingen in februari en maart werd elektriciteit in april 0,70 procent duurder

Volgens de berekeningen van de Federale Overheidsdienst is het van februari 2010 (0,70 procent) geleden dat de inflatie nog zo laag stond. De inflatie op basis van de gezondheidsindex – prijzen van benzine, alcohol en tabak niet meegerekend – bedraagt op dit moment 1,26 procent tegenover 1,25 procent in maart.

De spilindex voor het openbaar ambt en de sociale uitkeringen werd deze maand niet overschreden. (BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content