Didier Reynders zegt niet neen tegen het IMF

© Belga

Minister van Financiën Didier Reynders zegt niet neen als hij wordt gevraagd om directeur van het IMF te worden. Zijn Franse collega Christine Lagarde ligt in pole position om Dominique Strauss-Kahn op te volgen.

“Als je voor deze functie gevraagd wordt, dan weiger je niet. Maar het is ook een functie waarvoor je je niet openlijk kandidaat stelt.” Dat zei minister van Financiën Didier Reynders in het RTBF-programma “L’indiscret”.

Hij werd er geïnterviewd over de affaire Strauss-Kahn en over de opvolging van de gevallen directeur van het Internationaal Muntfonds (IMF).

Christine Lagarde

Reynders liet vorige week al weten dat wat hem betreft de nieuwe directeur van het IMF opnieuw een Europeaan moet zijn. Grote favoriet op dit ogenblik is de Franse minister van Financiën

Christine Lagarde. Zij heeft nog niet laten weten of de functie haar interesseert en zij heeft zich zeker niet kandidaat gesteld.

De Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble en zijn Britse collega George Osborne, hebben al laten weten dat zij deze kelk liever aan zich laten voorbijgaan. Met Christine Lagarde heeft Europa de grootste kans om het leiderschap van het IMF in eigen huis te houden. (EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content