Operationele winst Mohawk schiet omhoog

Het Amerikaanse vloerenconcern Mohawk Industries heeft in 2010 een omzet geboekt van 5,31 miljard dollar (3,86 miljard euro), zo goed als evenveel als het jaar daarvoor.

Het Unilin-segment, bekend van de laminaatproducent Quick-Step, sloot af met een omzet van net geen 1,19 miljard dollar, een lichte verbetering tegenover 2009.

De operationele winst van het concern ging er wel met rasse schreden op vooruit: van bijna 44 miljoen dollar naar ruim 314 miljoen dollar. Ook Unilin verbeterde zijn operationele winst van 106 miljoen dollar in 2009 naar 114,3 miljoen vorig jaar. CEO Jeffrey S. Lorberbaum zegt dat de laminaatvloeren in de lift zitten.

Vooral de prestaties in Noord-Europa, Rusland en Azië noemt Lorberbaum beter dan gemiddeld. “De invoering van nieuwe meubelafwerkingen en technologie van hoge kwaliteit, bevestigt opnieuw onze leidende positie in laminaattechnologie”, aldus de CEO. “We boeken vooruitgang met de bouw van onze Russische laminaatfabriek en breiden onze Maleisische houtproductie uit.” Voor laminaat zijn prijsverhogingen op til in het eerste kwartaal van 2011.

L.D.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content