Lego België zag verkoop in 2009 met 18 procent groeien

15/04/10 om 09:13 - Bijgewerkt om 09:13

Bron: Trends

Speelgoedfabrikant Lego klokte in 2009 in België af op een verkoopsgroei van 18 procent. Daarnaast kroonde het bedrijf zich tot de grootste speelgoedleverancier van Vlaanderen. Dat werd woensdag in aanwezigheid van CEO Jørgen Vig Knudstorp bekendgemaakt tijdens de inhuldiging van de nieuwe Benelux-kantoren in Brasschaat.

Lego België zag verkoop in 2009 met 18 procent groeien

© Belga

Ondanks de wereldwijde stagnatie van de speelgoedmarkt, steeg het marktaandeel van de groep tot 8,8 procent.

"Ondanks de onzekere economische tijden, heeft Lego in 2009 in de hele Benelux-markt een mooie groei gekend. Deze positieve cijfers zijn het resultaat van onze volgehouden investeringen en regelmatige productvernieuwingen. We worden ook niet voor niets gezien als het coolste speelgoedmerk bij de kinderen", zegt Ward Van Duffel, Country Manager Lego Belgium.

Voor 2010 wordt verwacht dat de groei zich doorzet. Met de nieuwe lanceringen van Lego Atlantis, Lego City Brandweer en een aantal sterke licenties, waaronder Toy Story en Cars van Disney, ziet de speelgoedfabrikant het nieuwe decennium met optimisme tegemoet.

Dat vertaalt zich ook in het aantal werknemers. Bij de verhuis naar Schoten in 2004 telden Lego België en Lego Nederland samen 23 medewerkers. In 2010 telt het Benelux-team al 42 medewerkers. Zij nemen nu hun intrek in de nieuwe gebouwen in Brasschaat, die woensdag werden ingehuldigd.

Lees meer over:

Onze partners