AB InBev gaat snoeien in horeca-activiteiten en diensten

14/09/10 om 17:25 - Bijgewerkt om 17:25

Bron: Trends

Tijdens het aangekondigde sociaal overleg bij AB InBev Belgium heeft de directie dinsdag aangekondigd dat ze wil besparen in de horeca-activiteiten, administratieve en ondersteunende diensten.

AB InBev gaat snoeien in horeca-activiteiten en diensten

© belga

Volgens de vakbonden komen de plannen van de directie neer neer op het schrappen van ongeveer 240 banen. Een intentieverklaring tot collectief ontslag is er op dit moment niet, omdat de directie hoopt op "constructieve wijze" samen met de vakbonden een oplossing uit te werken.

Eind januari had de directie beslist - na harde vakbondsacties -haar herstructureringsplan, waarbij 263 banen zouden sneuvelden, voor onbepaalde tijd in te trekken.

Dinsdag werden de bonden er door de directie nogmaals op gewezen dat bepaalde marktevoluties zoals het dalend bierverbruik - meer bepaald in de horeca - de brouwer parten speelt. Het plan van de directie bestaat er nu in de horeca-activiteiten te evalueren en administratieve en ondersteunende diensten te centraliseren. "Dit moet middelen vrijmaken die opnieuw kunnen worden geïnvesteerd in de markt", luidt het in een mededeling.

Volgens vakbondssecretaris Luc Gysemberg (ACV) verschilt het huidige herstructureringsplan weinig met dat van januari. Er zou worden gemikt op brugpensioen en mutaties om het aantal gedwongen ontslagen te beperken. "Wij willen constructief meewerken aan het overleg en het plan zo objectief mogelijk aan het personeel voorleggen," verklaarde Gysemberg, die niettemin vreest dat het plan verworpen zal worden door een gebrek aan vertrouwen in de directie.

Begin oktober gaan directie en vakbonden opnieuw om de tafel zitten voor een nieuwe ronde sociaal overleg.

Lees meer over:

Onze partners