Vijf manieren om jezelf te masseren

© Getty Images/iStockphoto

Omdat er niet altijd helpende handen in de buurt zijn heb je hiervoor niet anders nodig dan een tennisbal. Tip: je kan je tennisbal altijd voorzien van een lachend gezichtje als je dat minder triest vindt.

Pijnlijke voeten?

Zit op een stoel, doe je schoenen uit en zet je voet op de tennisbal. Rol de bal onder je voet van de hiel naar de tenen terwijl je voldoende druk uitoefent. Specifieke pijnlijke plekjes? Rol kleinere cirkeltjes ter hoogte van de spierknoop.

Lage rugpijn?

Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en je voeten op de grond. Plaats twee tennisballen onder je lage rug. Til je heupen op en laat hen vervolgens weer zakken, waardoor je de regio onderaan je rug gekneed wordt door de tennisballen.

Pijnlijke kniegewrichten?

Zit op de grond of op een stoel en plaats de bal in de plooi van je knie. Span je spieren vervolgens tien tellen aan waardoor je de tennisbal zoveel mogelijk platknijpt en laat dan tien tellen los. Herhaal deze beweging acht keer.

Een kramp in je billen na te lang stilzitten?

Simpel, ga op een tennisbal zitten, buig je knieën en plaats je handen achter je rug op de grond voor balans. Kneed nu je billen door over en weer te bewegen over de tennisbal.

Stijve nek of een kramp in je schouders?

Noot: jezelf een nek- of schoudermassage met je handen geven bezorgt je in de meeste gevallen meer gespannen spieren, zelfs als het op het moment best goed voelt. De tennisbalmethode is nog steeds het veiligst.

Sta met een tennisbal tussen je schouderblad en de muur gedrukt. Til je arm op en beweeg je hoofd van de ene kant naar de andere terwijl je druk uitoefent. Plaats de bal op verschillende plaatsen in je nek- en schoudergebied en ontdek zo wat het beste werkt voor jou.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content