EVS Broadcast Equipment wordt bekroond tot kantoorruimte van het jaar

© Instagram EVS Broadcast Equipment

Het vastgoedkantoor CBRE reikte vandaag voor de eerste keer de titel van Office Space of The Year uit. Het technologiebedrijf EVS Broadcast Equipment kwam daarbij als winnaar uit de bus.

Hoe ziet het kantoor van de toekomst eruit? Als we de jury die vastgoedorganisatie CBRE samenstelde mogen geloven, lijkt het een beetje op de hoofdzetel van EVS Broadcast Equipment. De wereldleider in technologieën voor live videoproductie zet hard in op het welzijn van hun werknemers.

Meer en meer bedrijven begrijpen dat investeren in een positieve werkomgeving ook zijn vruchten afwerpt voor het bedrijf zelf.

Maxime Kumpen, CEO van vastgoedorganisatie CBRE

‘We werken er volgens de Agile-methode’, licht Muriel De Lathouwer toe, CEO van EVS Broadcast Equipment. ‘Daarin staan uitwisselingen tussen medewerkers centraal, georganiseerd op plateaus met ruimtes die zulke uitwisselingen mogelijk maken.’ Hun hoofdkantoor is voorzien van een sport- en rustruimte en een restaurant met vers fruit, al was het voor het bedrijf ook belangrijk om de ecologische voetafdruk die het achterliet zo veel mogelijk te beperken.

De jury van het evenement bestond uit experts in de vastgoed-, human resources- en communicatiesector. Samen beoordeelden ze de kandidaten aan de hand van verschillende pijlers. ‘Onder andere de mate waarin de werkomgeving innovatief was, de originaliteit van hun idee, de indeling van de ruimte en het gebruik van moderne technologieën werd onder de loep genomen’, vertelt Jana Sechi, communicatieverantwoordelijke van CBRE.

Positieve werkomgeving

Het is de eerste keer dat het bedrijf dat voornamelijk bekendstaat om hun commercieel vastgoed de award uitreikt. De CEO van CBRE, Maxime Kumpen, liet daarover het volgende optekenen in een bericht aan de pers. ‘Meer en meer bedrijven begrijpen dat investeren in een positieve werkomgeving ook zijn vruchten afwerpt voor het bedrijf zelf. Een modern en gezond kantoor verbetert niet alleen de prestaties van medewerkers, maar is ook een efficiënt hulpmiddel om nieuwe talenten aan te trekken en te behouden.’

EVS Broadcast Equipment werd tot winnaar verkozen uit 28 andere inzendingen, waaronder het Gentse coworking-concept Ampla House en het Antwerpse Fosbury & Sons. Een tweede editie van de wedstrijd gaat aan het begin van 2019 van start.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content