Telecomgigant Liberty Global biedt 21 euro per aandeel Telenet: ‘Signaal dat het gelooft in het bedrijf en in België’

Telenet-CEO John Porter -- foto: DIRK WAEM/AFP via Getty Images

Liberty Global lanceert donderdag zijn uitkoop van Telenet. Uit het prospectus blijkt dat de Amerikaanse meerderheidsaandeelhouder 21 euro biedt per aandeel van de Belgische telecomgroep.

Op 21 maart had Liberty zijn plan bekendgemaakt om Telenet van de beurs te halen. Het stelde toen een bod van 22 euro per aandeel in het vooruitzicht, een bonus van 59 procent op de slotkoers van woensdag 15 maart, voor de handel in het aandeel tijdelijk werd stilgelegd.

Meer informatie over Liberty Global:

Meer dan 880 miljoen euro

Uit het prospectus blijkt nu dat het eigenlijke bod lager ligt. Liberty vermindert de voorgestelde prijs met het op 5 mei uitbetaalde brutodividend van 1 euro. Het bod van 21 euro betekent dat Liberty meer dan 880 miljoen euro veil heeft voor de 37,70 procent publieke aandelen van Telenet.

Aandeelhouders kunnen vanaf donderdag om 9 uur ingaan op het bod. De eerste aanvaardingsperiode zou eindigen op 12 juli.

Minstens 95 procent

Liberty mikt, samen met de aandelen die Telenet in eigen handen heeft, op minstens 95 procent van de aandelen. Daarna volgt een vereenvoudigd uitkoopbod op de rest.

Een van de voorwaarden waaraan de uitkoop onderworpen is, is dat die “geen materiële nadelige verandering” mag veroorzaken op de slotkoers van de Bel20-index of de aandelen van concurrenten Proximus en Orange Belgium vóór de resultaten van het uitkoopbod bekend worden gemaakt. Dat is voorzien op 19 juli.

Lees ook:

Partner Content