Hansen Transmissions duikt in rode cijfers

De tandwielkastenbouwer Hansen Transmissions heeft over het boekjaar tot 31 maart een omzetdaling van 12,6 procent geboekt. Dat resulteerde in een nettoverlies van 8,6 miljoen euro. Hansen kondigt maandag ook een contract aan met een nieuwe klant, de Chinese windturbinebouwer Sinovel.

De omzet komt ietsje hoger uit dan verwacht. Hansen Transmissions had in januari gewaarschuwd voor een omzetdaling van 15 procent. Het bedrijf schrijft de omzetdaling toe aan de markt van de windturbines, die erg volatiel is. Het grootste deel van de tandwielkasten is bestemd voor windturbines.

De bedrijfsmarge eindigde op 7,8 procent, een halvering in vergelijking met de 15,4 procent over het boekjaar 2008/2009. Op 31 maart beliep de nettoschuld 129 miljoen euro. In het laatste kwartaal van het boekjaar daalde de schuld met 59 miljoen euro.

Voor het lopende boekjaar rekent Hansen, dat voor 26 procent in handen is van het Indiase Suzlon, op een omzetstijging van 5 à 10 procent. “Wij zijn voorzichtig optimistisch en Hansen is goed geplaatst om sterk voordeel te halen uit de verwachte nieuwe groeifase in de markt voor hernieuwbare energie”, zegt topman Alex De Ryck in een persbericht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content