‘Bij overname Twitter krijgen mede-investeerders Elon Musk geen zeggenschap’

Als Tesla-topman Elon Musk Twitter overneemt, krijgt hij het alleen voor het zeggen bij het socialemediabedrijf. Andere investeerders hebben een overeenkomst getekend waarin staat dat zij geen zeggenschap krijgen. Dat meldt de Amerikaanse nieuwswebsite The Information.

Musk haalde eerder dit jaar toezeggingen van mede-investeerders op die miljarden in Twitter wilden steken.

Zo is Oracle-oprichter Larry Ellison bijvoorbeeld bereid 1 miljard dollar in de overname te steken, werd in mei duidelijk uit officiële documenten. Ook cryptobedrijf Binance doet mee en is goed voor 500 miljoen dollar.

De huidige Twitter-investeerder prins Al-Waleed bin Talal al-Saud uit Saoedi-Arabië wil zijn aandelen behouden. Dat zijn er zo’n 35 miljoen die tegen de door Musk geboden prijs van 54,20 dollar per aandeel in totaal zo’n 1,9 miljard dollar waard zijn.

Musk praatte toen nog met andere bestaande aandeelhouders, onder wie Twitter-oprichter Jack Dorsey, of zij ook aandeelhouder willen blijven. Of die gesprekken zijn afgerond en resultaat hebben opgeleverd is niet meteen duidelijk.

Deze zomer zei Musk nog af te zien van de overname, maar vorige maand wilde hij Twitter toch weer kopen.

Als meer huidige aandeelhouders hun belang in Twitter willen houden, heeft Musk minder geld nodig voor de overname. Die kost hem 44 miljard dollar als hij alle aandelen over zou nemen.

Lees ook:3 redenen waarom Elon Musk 44 miljard dollar veil heeft voor Twitter

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content