What’s Cooking? zet overname concurrent Imperial stop

©  BELGA PHOTO WIM DEMEULENAERE

What’s Cooking?, het vroegere Ter Beke, heeft beslist om de overname van zijn concurrent Imperial niet te laten doorgaan. Dat meldt het charcuteriebedrijf uit het Oost-Vlaamse Lievegem.

What’s Cooking? – vooral bekend om zijn charcuterie en lasagne van Come a Casa – kondigde in oktober 2021 aan dat het Imperial in België en Stegeman in Nederland zou overnemen van de Mexicaanse voedingsmultinational Sigma. Het bedrijf wilde zo de ommezwaai naar meer vegetarische en plantaardige producten versnellen. Imperial-Stegeman staat sterk in plantaardige alternatieven.

De overname stond al op losse schroeven nadat het auditoraat van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) had voorgesteld om de transactie niet goed te keuren. Het college van de BMA moest de knoop nog finaal doorhakken, maar Whats’s Cooking? wacht daar niet op en zet de overname nu al stop. Het bedrijf verkiest “duidelijkheid boven een nog verder aanslepend proces”.

“We betreuren deze beslissing te moeten nemen”, zegt CEO Piet Sanders. “Het is des te meer jammer dat een Europese groep met hoofdkantoor in België en internationale concurrentie nog steeds niet werd toegestaan om een ander bekend bedrijf met mooie merken en vestigingen in België en Nederland over te nemen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content