Van de dorpsstraat tot de wetstraat
Jos Vermeiren is sinds januari de directeur van Unizo voor Oost-Vlaanderen. Als zoon van zelfstandigen zit het behartigen van werkgeversbelangen in het DNA van Vermeiren. Het familiebedrijf Vermeiren werd in 1932 als een bloemmolen opgericht. Vandaag is het een kleinhandel in vee-, kleinveevoeders en bloem in Lebbeke. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer van de zaak. Jos Vermeiren is gehuwd, heeft twee kinderen van drie en zes en echtgenote Marijke is zelfstandige. In het Vlaams-Brabantse Asse baat ze een dameskledingzaak uit.
Na enkele eerste omzwervingen, zette Vermeiren al snel de stap naar Voka. Ook toen hij in 2011 bij Traxio, het voormalige Federauto, aan de slag ging, werkte hij geregeld samen met de werkgeversorganisaties Voka, Unizo en het VBO. In Traxio leidde hij de cel Belangenbehartiging en stond hij in voor de werking in Vlaanderen. Begin dit jaar begon hij bij Unizo. “Mijn taken verschillen met die op mijn vorige job”, zegt Jos Vermeiren. “Maar ze liggen wel in dezelfde lijn. Ik blijf de belangen van ondernemingen en zelfstandigen verdedigen.”
Hij legt de lat hoog. “Het is mijn ambitie Unizo als economische partner in Oost-Vlaanderen incontournable te maken”, klinkt het. Vermeiren is afgestudeerd als politicoloog aan de Universiteit Gent. Daar voegde hij nog een opleiding marketingmanagement aan de UAMS in Antwerpen aan toe. “Unizo bekleedt al jaren een belangrijke rol in het socio-economische landschap. Die positie wil ik verstevigen”, aldus Vermeiren. “De banden met overheids-, onderzoeks- en onderwijsinstellingen zullen verder worden aangehaald. Unizo wil zijn maatschappelijke rol maximaal vervullen van de Dorpsstraat tot de Wetstraat.”
Een hele opdracht die de agenda van Jos Vermeiren er niet lichter op zal maken. “Nee, en dat is maar goed ook”, zegt hij. “Ik heb het nooit anders gekend.”
MVA
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier