Oranje aan de pols

In 2010 ging het Zwitserse horlogemerk Tissot in zee met basketbalster Tony Parker. Dit najaar werd het contract met de kapitein van het Franse nationale basketbalteam verlengd. Trends Style sprak in Parijs met Parker, een stijlvolle Fransman met Afro-Amerikaanse en Hollandse roots én… geboren in Brugge.

Ik ben geboren in Brugge omdat mijn vader daar basketbal speelde, maar ik ben opgegroeid in Frankrijk. Mijn moeder is afkomstig van Amsterdam en was fotomodel. Toen ik vijf jaar was, liep ik weleens een modeshow mee, maar daar houdt mijn modecarrière op. Ik hou er wel van om zelf mijn jeans en T-shirts te laten maken, gepersonaliseerde kleding is helemaal mijn ding. Dit horloge bijvoorbeeld roept de wereld van basket op, mijn passie.”

De keuze voor een basketbalspeler ligt eigenlijk voor de hand. Tissot staat in voor de officiële tijdregistratie van de FIBA, de internationale basketfederatie. Met Parker heeft Tissot een rolmodel in zijn sport in huis gehaald, zoals zijn indrukwekkende palmares bewijst. Als speler bij San Antonio Spurs in Texas behaalde hij drie NBA-titels (National Basketball Association). Afgelopen zomer vertegenwoordigde hij Frankrijk op de Olympische Spelen. “Ik vond het fijn om andere atleten te ontmoeten, Usain Bolt, Michael Phelps. En ik was vooral verrast door de bekendheid van de NBA. Ik moest constant handtekeningen uitdelen en poseren voor foto’s.”

Parker en de Paparazzi

Na zijn scheiding met de Amerikaanse actrice Eva Longoria is Tony Parker ook een interessant subject voor paparazzi. Al laat die aandacht hem blijkbaar koud. “In de States houden ze van sterren, atleten en celebrity’s, dat verkoopt. In Frankrijk draait de gossipwereld vooral rond cultuur en showbizz, maar ik merk dat de sportwereld er niet meer aan kan ontsnappen. Het stoort me absoluut niet, ik ben het gewoon. Sinds drie jaar zijn we zelfs verplicht om ons op te kleden als we naar een match gaan. De NBA wil kennelijk ‘mooie jongens’ van ons maken.”

Van de PRS 330 van Tissot werden 4999 exemplaren gemaakt, stuk voor stuk genummerd, met stalen frame en oranje rubberen polsband. Een collector’s item.

Arne Rombouts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content