Nieuwe 5 Reeks is nieuwe benchmark

BMW
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

13 oktober 2016, 15:15 Bijgewerkt op: 20 juli 2022, 07:14

“Hij doet alles beter dan de huidige BMW 5 Reeks”, zegt Christophe Weerts, Corporate Communication Manager van BMW, kernachtig als antwoord op de vraag wat de nieuwe Vijf te bieden heeft. In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister? De klasbak gaat in première op 8 januari 2017 op het Autosalon van Detroit en vanaf 14 januari 2017 kan je hem ook ontdekken op het Autosalon van Brussel. In februari staat hij in de showrooms.

En nu de uitgebreide versie: wat mogen we verwachten van de nieuwe Vijf?

“De nieuwe 5 Reeks wordt zonder twijfel dé benchmark, dé referentie, op tal van vlakken. Om te beginnen is er Connected Drive – de intelligente verbinding tussen wagen, bestuurder en buitenwereld – die nog meer comfort, entertainment en dus rijplezier verschaft. Net zoals nu het geval is in de 7 Reeks, zorgt Connected Drive onder meer voor rijhulpsystemen die de wagen op het baanvak houden, de afstand tot de voorligger bewaren, de wagen automatisch laten rijden in de file… Het is geen volledig autonome auto, maar het gaat toch al flink in die richting. Wij zeggen: u kunt hem besturen met twee vingers.”

In de cockpit ook heel wat innovaties?

“Een opmerkelijke nieuwe functie is Apple Car Play, waarmee u uw iPhone kunt synchroniseren met uw auto. Stapt u in uw wagen voor een afspraak, dan hoeft u het adres van de meeting niet meer opnieuw in te geven: uw agendagegevens worden gecapteerd door de auto en de routebegeleiding start vanzelf. Die automatische assistentie gaat nog verder. U heeft een afspraak om 15 uur in Brussel en u bevindt zich in Gent. U denkt dus dat u perfect om even na 14 uur kunt vertrekken. Helaas is er een ongeval in Erpe-Mere. Dat wordt opgemerkt door de RTTI (Real Time Traffic Information) waarna Connected Drive u waarschuwt en u aanraadt iets vroeger te vertrekken of een alternatieve route te nemen. Met Apple Car Play kunt u bijvoorbeeld ook probleemloos naar Studio Brussel luisteren in de buurt van Rome.”

En de looks?

“De auto oogt nog sportiever en dynamischer en wordt ook zuiniger. Hij weegt minder dan zijn voorganger, omdat we gebruik maken van lichtere, maar sterke materialen zoals aluminium. En dat vertaalt zich uiteraard in lage verbruiks- en CO2-cijfers voor het nieuwe BMW 5 Reeks gamma: van 2,0 tot 7,4 liter per 100 km en een CO2-uitstoot tussen 46 en 169 gram per kilometer.”

Nieuwe 5 Reeks is nieuwe benchmark