Peter De Keyzer stapt op bij BNP Paribas Fortis: ‘Het is tijd om mijn eigen verhaal te schrijven’

© .
Jozef Vangelder
Jozef Vangelder redacteur bij Trends

Peter De Keyzer, hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis, doet een opmerkelijke carrièreswitch. Samen met een vriend start hij een communicatiebedrijfje op. “Het is tijd om mijn eigen verhaal te schrijven.”

Peter De Keyzer (41) zegt de bankierswereld vaarwel. Samen met zijn kompaan Olivier Van Horenbeeck, specialist in public relations, start hij een bedrijfje voor strategische communicatie, Growth Inc. Volgens de website bestaat het aanbod uit communicatie-advies, reputatiemanagement, lobbying en crisismanagement.

“Wij willen groei mogelijk maken door communicatie,” zegt De Keyzer. “Bedrijven zitten vandaag op het snijvlak van samenleving, politiek, economie en innovatie. Wij willen bedrijven doorheen die verschillende belangen loodsen met strategisch advies. Wat is de beste aanpak? Hoe wil het bedrijf gepercipieerd worden?”

Hoe zal Growth Inc. zich onderscheiden van de concurrentie? “Ik weet hoe je een verhaal overbrengt,” zegt De Keyzer. “Bij de bank gaf ik honderden presentaties per jaar. De blauwdruk voor Growth Inc. is mijn boek Groei maakt gelukkig. Dat is een pleidooi voor zelfredzaamheid, innovatie en ondernemerschap. Dat willen we niet alleen bedrijven bijbrengen, ook middenveldorganisaties en overheden. Die missie hebben niet veel anderen.”

Vooruitgangsoptimisme

De relatief jonge De Keyzer zegt een mooie bankierscarrière vaarwel. Zullen er geen vragen rijzen over de motivatie van zijn vertrek? “Het was tijd om mijn eigen verhaal te schrijven,” zegt De Keyzer. “Op Peter Vanden Houte bij ING België na, was ik de laatste hoofdeconoom die nog op post was. De anderen zijn allemaal al vertrokken, zoals Edwin De Boeck bij KBC of Etienne de Callataÿ bij Bank Degroof.”

Een hoofdeconoom van een grote bank kan nooit helemaal vrijuit spreken, hij moet rekening houden met een aantal belangen. Heeft dat gespeeld bij zijn vertrek? “Zeker niet, ik had juist heel veel vrijheid bij BNP Paribas Fortis,” zegt De Keyzer. “Hetzelfde gold voor mijn voorgangers, zoals Peter Praet of Freddy Van den Spiegel. Wat ik wil, is mijn vooruitgangsoptimisme overbrengen op andere sectoren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content