Peter De Keyzer, hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis, verlaat de bank op 1 september 2016, en start samen met de Antwerpenaar Olivier Van Horenbeeck het public-affairsbedrijf growth-inc op. Dat meldt de bank in een persbericht.

Peter De Keyzer ruilde het beurshuis Petercam begin april 2011 in voor een baan als hoofdeconoom bij BNP Paribas Fortis. Hij volgde er Freddy Van den Spiegel op.

Peter De Keyzer was, voor hij in 2009 hoofdeconoom werd bij Petercam, investeringsadviseur bij ABN AMRO Belgium. Hij was eerder ook aan de slag bij KBC Asset Management.

"Als economist, spreker en auteur werden zijn bijdragen steeds bijzonder gewaardeerd, zowel binnen de bank als tijdens publieke debatten. Het management heeft Peter gevraagd om de bank in de toekomst te begeleiden in bepaalde acties waar zijn autoriteit en erkenning een duidelijke toegevoegde waarde hebben", luidt het bij BNP Paribas Fortis.

Zijn opvolger wordt binnenkort bekendgemaakt.

(BO)

Peter De Keyzer, hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis, verlaat de bank op 1 september 2016, en start samen met de Antwerpenaar Olivier Van Horenbeeck het public-affairsbedrijf growth-inc op. Dat meldt de bank in een persbericht.Peter De Keyzer ruilde het beurshuis Petercam begin april 2011 in voor een baan als hoofdeconoom bij BNP Paribas Fortis. Hij volgde er Freddy Van den Spiegel op. Peter De Keyzer was, voor hij in 2009 hoofdeconoom werd bij Petercam, investeringsadviseur bij ABN AMRO Belgium. Hij was eerder ook aan de slag bij KBC Asset Management. "Als economist, spreker en auteur werden zijn bijdragen steeds bijzonder gewaardeerd, zowel binnen de bank als tijdens publieke debatten. Het management heeft Peter gevraagd om de bank in de toekomst te begeleiden in bepaalde acties waar zijn autoriteit en erkenning een duidelijke toegevoegde waarde hebben", luidt het bij BNP Paribas Fortis. Zijn opvolger wordt binnenkort bekendgemaakt.(BO)