Franse fiscus gaat vermogen van Liliane Bettencourt onderzoeken

De Franse fiscus gaat het fortuin van Liliane Bettencourt, de erfgename van het L’Oréal-imperium, onderzoeken. Dat heeft de Franse minister van Budget François Baroin aangekondigd op de radiozender Europe 1.

Deze verklaring en het uitsluiten van elke tussenkomst van zijn voorganger Eric Woerth in het dossier, moet de gemoederen bedaren.

De fiscale administratie gaat “alle activa van mevrouw Bettencourt onderzoeken op basis van de revelaties door haar advocaten begin deze week in de pers”, verklaarde Baroin op Europe 1.

De 88-jarige erfgename van L’Oréal bezit twee rekeningen in Zwitserland van 78 miljoen euro, die de vermoedens van fiscale fraude hebben gevoed, net als het niet aangegeven Seychelleneiland Arros. De vrouw beweert enkel huurder te zijn. Liliane Bettencourt engageerde zich onlangs de toestand van haar activa in het buitenland te regulariseren.

Minister Baroin beloofde zondag tot op het bot te gaan. “We zullen overal ter wereld navragen wat er precies is. De wet geldt voor iedereen en zal vastberaden en met gestrengheid toegepast worden”, benadrukte hij.

De zaak zorgt in Frankrijk voor beroering. Er zijn piraatopnames uit de omgeving van de miljardaire opgedoken die wijzen op operaties om aan de fiscus te ontsnappen. Verder zijn er de troebele relaties tussen Bettencourt en het echtpaar Woerth. De echtgenote van de minister, Florence, staat sinds 2007 op de loonlijst van het bedrijf Clymène, dat haar fortuin beheert. Zij kondigde onlangs aan ontslag te zullen nemen.

De zaak nam een dergelijke omvang dat president Nicolas Sarkozy zaterdag vanop de G8-top in Canada zijn huidige minister van Arbeid verdedigde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content