ING verhoogt, als laatste grootbank, rente

ING-hoofdkwartier, Sint-Michielswarande, Brussel -- foto: Christophe Licoppe © PN

Als laatste van de grootbanken heeft ook ING een nieuwe renteverhoging aangekondigd. Vanaf 1 augustus gaat de rente op een ING Spaarrekening naar 1,50 procent, zo meldt de bank.

De basisrente op de ING Spaarrekening stijgt van 0,35 procent naar 0,45 procent. De getrouwheidspremie stijgt van 0,65 procent naar 1,05 procent. De getrouwheidspremie is pas verworven als spaargeld minstens een jaar op de rekening blijft staan.

Maandelijks maximaal 500 euro

ING heeft ook een spaarrekening waarop maandelijks maximaal 500 euro gestort kan worden: ING Tempo Sparen. De rente van die boekjes gaat fors de hoogte in: de basisrente stijgt van 0,70 procent naar 0,75 procent en de getrouwheidspremie van 0,70 procent naar 1,50 procent. Samen is dat 2,25 procent.

Groen, Oranje, Lion Premium of Lion Deposit

ING-klanten die nog een oude spaarrekening hebben bij ING, zoals het Groen Boekje, Oranje Boekje, Lion Premium Boekje of Lion Deposit, blijven achter met een lagere vergoeding. ING verhoogt de rente op die boekjes weliswaar, maar niet tot op het niveau van de ING Spaarrekening. De basisrente stijgt van 0,40 naar 0,55 procent en de getrouwheidspremie van 0,10 naar 0,15 procent, samengeteld dus maar 0,70 procent. (Belga)

Lees ook:

Partner Content