Fel oplichtend X-logo wordt van hoofdkantoor Twitter in San Francisco gehaald

Het logo wordt van het bouw gehaald -- Foto door Justin Sullivan/Getty Images

Het nieuwe logo van Twitter, een fel oplichtende X, is na enkele dagen alweer verwijderd van het hoofdgebouw van Twitter in San Francisco. Volgens lokale media waren er verschillende klachten van buren over het felle licht. De stad stelde dat er geen vergunning was verleend voor de installatie.

Een inspecteur van de stad volgde de afbraak van het logo maandag vanop straat. Hij had vrijdag en zaterdag toegang tot het dak van het gebouw gevraagd maar niet gekregen. Twitter beweerde dat de installatie slechts tijdelijk was, “voor een evenement”.

Geen blauwe vogel meer

Pas een week geleden zette Musk de naamsverandering van Twitter naar X door. Intussen is de bekende blauwe vogel niet meer te zien op de website en in de app. Op het hoofdgebouw kwam een grote X. Musk kocht Twitter vorig jaar voor 44 miljard dollar. Volgens de nieuwe eigenaar was de naam Twitter niet meer passend, omdat hij de berichtendienst wil uitbreiden met tal van nieuwe functies, zoals audio, video en betaaldiensten. 

Bonje met San Fran

De discussie over het oplichtende logo is het zoveelste conflict tussen Musk en de stadsdiensten van San Francisco, maar toch beweert de ondernemer dat hij het bedrijf niet zal verhuizen. Eerder werd de zetel van Tesla al naar Texas overgeheveld. (Belga)

Lees ook:

Lees meer over:

Partner Content