‘Een vrouwelijker en jonger publiek bereiken’

WIE

Hendrik Tratsaert (52)

WAS

Hendrik Tratsaert was de coördinator van het Nederlands-Vlaams Theaterfestival in 1997. Tussen 1999 en 2005 leidde hij het kunsttijdschrift janus. In 2006 richtte hij in Oostende Vrijstaat O. op, dat hij uitbouwde tot een bloeiend kunstencentrum en dat later mee aan de basis lag van de fusieorganisatie KAAP. Begin 2020 lanceerde hij de vzw Exil, “een gastvrije landingsplek voor de kunsten”.

WORDT

Op 1 januari 2021 wordt hij de nieuwe directeur van Ons Erfdeel. Hij zal er de functie van hoofdredacteur en gedelegeerd bestuurder combineren.

WIL

“Met het tijdschrift de lage landen, de Franstalige pendant Septentrion, drie webplatformen en talrijke publicaties is Ons Erfdeel de verzamelplaats waar context en cultuur, taal en geschiedenis uit Nederland en Vlaanderen in al hun schoonheid en scherpte gepresenteerd worden. Ik geloof in de Vlaming die zelfbewust is en niet louter op zichzelf gericht is. Met die mentaliteit is deze organisatie een venster op de wereld: altijd kritisch in zijn benadering én onafhankelijk.

“Het is een uitdaging in de voetsporen te treden van huidig directeur Luc Devoldere en stichter en geestelijke vader Jozef Deleu. Alleen al het archief (dat onlangs digitaal ontsloten werd, nvdr) is een schatkamer. De voorbije jaren is flink geïnvesteerd in de digitale make-over en de verjonging van het team. Ik zie een groot potentieel om meer lezers in Vlaanderen en zeker in Nederland te bereiken. Een gefaseerde communicatiecampagne en digitale marketing moeten daarbij helpen. Ik wil een vrouwelijker en jonger publiek bereiken door het tijdschrift aantrekkelijker te maken, het debat via de websites aan te zwengelen en aanwezig te zijn op evenementen in Vlaanderen en Nederland.”

VRIJE TIJD

Koken, wandelen, lezen, schrijven en reizen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content