Alles wordt verbonden

© PN
Roel Van Espen medewerker Trends

Het Gentse bedrijf AllThingsTalk richt zich op de markt van het internet der dingen.

Niet alleen mensen zijn online, maar ook dingen. Denk aan smartphones, horloges, verlichting, thermostaten, koelkasten en auto’s. Samen vormen ze een gigantisch netwerk van verbonden toestellen: het internet der dingen. Het jonge AllThingsTalk ontwikkelde een open platform dat al die apparaten en hun toepassingen verbindt, ondersteunt en synchroniseert. In 2013 richtte de Oost-Vlaming Peter Leemans het bedrijf op. Hij is nu de technisch directeur. Twee jaar later werd het na een kapitaalverhoging omgevormd tot een nv.

“Een toepassing zijn de connected cars“, zegt communicatiedirecteur Stefaan Top. “Die auto’s zijn uitgerust met sensoren die data verzamelen. Ze stellen de bestuurder in staat de controle over zijn voertuig deels of geheel uit handen te geven. Ze vangen ook gegevens uit de omgeving op, onder meer van andere weggebruikers en van de infrastructuur. Zo kan de auto proactief reageren en ongevallen vermijden.”

De klanten van AllThingsTalk zijn enerzijds telecomoperatoren zoals Proximus, T-Mobile en BT. “Onze technologie en kennis zijn voor hen handige middelen om de vraag naar toepassingen aan te wakkeren”, zegt Peter Leemans. “Maar ook bedrijven kloppen bij ons aan. Ze zijn op zoek naar mogelijkheden om kostenbesparingen te realiseren of om hun klanten een betere ervaring te geven door hun producten aan te sluiten op een netwerk en zo bijkomende functionaliteiten te bieden.”

De eerste kapitaalverhoging van 750.000 euro gebeurde met privémiddelen van Peter Leemans, Stefaan Top en CEO Tom Casaer. De volgende ronde wordt naar eigen zeggen nog voor het einde van dit jaar afgesloten. “Het extra kapitaal moet productontwikkelingen en de bouw van nieuwe prototypes ondersteunen”, zegt Casaer. “Ook partnerships met telecomproviders in binnen- en buitenland kunnen daarmee worden uitgebreid. Daarom wordt ons twaalfkoppige team versterkt.”

Roel Van Espen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content