Van Coachella tot Tomorrowland: welke festivals nemen de grootste hap uit je budget?

© BELGA
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Een bezoek aan een festival is duur. Niet alleen het festivalticket, maar ook eten en drank nemen een forse hap uit het budget van de bezoekers. De website Currency 1 vergelijkt de prijzen van de bekendste festivals.

De website Currency 1 vergelijkt festivals op basis van de prijs van een ticket, de accommodatie, het eten en de drank. Coachella in Californië is het duurste festival ter wereld. Wie daar een weekend wil feesten, moet al gauw 260 euro per dag uitgeven. Een combiticket kost 350 euro op Coachella. Een pint kost er 8 euro.

Tomorrowland pakt zilveren medaille

De tweede plaats is voor Tomorrowland. Voor een muziekweekend in Boom betaal je gemiddeld 255 euro per dag. Het festivalticket, inclusief de camping, kost 277 euro. Alleen een combiticket van Coachella en Glastonbury (312 euro) is duurder.

Het Engelse festival Glastonbury sluit de top drie af met een dagprijs van 157 euro. Daarmee is het iets duurder dan het Duitse muziekfestijn Rock am Ring (155 euro per dag). Een pint kost er ongeveer 5 euro.

Muziekliefhebbers met een beperkt budget komen aan hun trekken op het Servische festival Exit. Daar geef je gemiddeld 75 euro per dag uit. Ook Open’er Festival (77 euro per dag) in Polen is goed bij prijs.

Drank hoeft niet duur te zijn. Op Sonar in Spanje kost een pint 1,03 euro. Ook op Exit en Sziget Festival in Bulgarije is drank goedkoop.

Belgische festivals worden duurder

Van Coachella tot Tomorrowland: welke festivals nemen de grootste hap uit je budget?

Andere festivals die niet in de lijst zijn opgenomen, maar toch een stevig prijskaartje hebben, zijn Rock Werchter en Pukkelpop. Pukkelpop heeft deze week laten weten dat een combiticket voortaan 199 euro kost en een dagticket 95 euro. In 2014 kostten die nog respectievelijk 175 en 85 euro.

“Alles wordt nu eenmaal duurder en we willen de festivalgangers alle comfort aanbieden. We verhogen de prijs niet met plezier, maar het moet leefbaar blijven”, zegt Chokri Mahassine, de organisator van Pukkelpop. (NS)

Partner Content