Je wil met vakantie maar weet niet waarheen?

© GF
Roel Van Espen medewerker Trends

Wordt het onheilspellend wereldnieuws je stilaan te veel? Hoog tijd dan om je zomervakantie te boeken. Ervaringen van anderen kunnen je helpen bij je zoektocht.

TripAdvisor is een populair onlineplatform waar reizigers informatie en beoordelingen van hotels, restaurants en toeristische bestemmingen kunnen delen. Sinds kort bestaat er ook een Belgische versie: TripAdvisor.be. Die heeft zowel een Nederlandstalige als een Franstalige variant.

Het belangrijkste verschil met de .com- of .nl-versie van TripAdvisor is het feit dat er op de Belgische homepage aandacht wordt besteed aan toeristische plekjes in eigen land. Voor de rest zijn de info en de beoordelingen identiek voor hotels en restaurants, en kunnen de zoekresultaten eveneens volgens score gefilterd worden.

In tegenstelling tot de .com- en .nl-varianten laat TripAdvisor.be je echter niet zoeken naar vluchten en vakantiehuizen. Daarom gebruik je naar onze mening nog altijd beter de uitgebreidere Nederlandse variant.

Andere bronnen

Een vergelijkbaar initiatief is Expedia.be: ook hier vind je beoordelingen van gebruikers over reizen in het algemeen, maar er is ook een aparte zoekmodule voor hotels. Net zoals bij TripAdvisor kan je de zoekresultaten filteren volgens diverse criteria. Het aantal beoordelingen is hier wel kleiner.

Ter info: sinds kort is eBookers.be, een populaire website voor het boeken van vluchten, een onderdeel van Expedia.be geworden. Daardoor krijg je nu op één centrale plek toegang tot een groter aanbod van reisbestemmingen.

Voor de zoektocht naar een geschikt hotel zijn er de bekende spelers zoals Trivago.be, Booking.com en Hotels.com. Ook die tonen reviews van de accommodaties. Neem daarnaast ook een kijkje op metazoekers zoals HotelsCombined.be en TrustYou.com, die beoordelingen van meerdere bronnen verzamelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content