Tijd om winst te nemen op Belgische biotech?
Bewijzen de recente terugvallen bij Argenx en Mithra dat het tijd is om winst te nemen op biotechaandelen in de voorbeeldportefeuille?
Toen we in 2016 beslisten gespreid in te zetten op het unieke potentieel van de ondergewaardeerde Belgische biotechbedrijven, stelden we uitdrukkelijk dat we een engagement aangingen met als tijdshorizon 2020 tot 2025. De nieuwsstroom in de biotech leidt tot een bovengemiddelde koersvolatiliteit en vangen dat op door vijf tot zes waarden in de portefeuille op te nemen. We zitten in principe met elk individueel bedrijf de rit uit.
In het geval van Ablynx kwam daar vroeger dan verwacht een einde aan door het overnamebod eerder dit jaar voor 3,9 miljard euro (45 euro per aandeel) van het Franse Sanofi. Op onze posities in Argenx en Mithra Pharmaceuticals hebben we meerdere honderden procenten winst. Toch is het belangrijk op elk moment voor ogen te houden in welke mate de marktwaarde de intrinsieke waarde van het bedrijf weerspiegelt. In beide gevallen vinden we de waardering nog niet te duur. Voor Argenx komt het er, na de recente terugval door twijfel over de testresultaten met kroonjuweel efgartigimod (ARGX-113) bij patiënten met de bloedziekte ITP, op aan het marktvertrouwen te herwinnen bij de presentatie van de volledige studieresultaten op 3 december op de belangrijkste jaarlijkse hematologische conferentie ASH. Maar ook in de rest van de pijplijn, om te beginnen ARGX-110, het kandidaat-geneesmiddel voor de bloedkanker AML, schuilt nog heel wat verborgen waarde.
Bij Mithra menen we dat de huidige beurswaarde de waarde van het anticonceptiemiddel Estelle, de generische vaginale ring Myring en de beschikbare cash dekt. Maar topman François Fornieri windt er geen doekjes om dat het vooral draait om de maximalisatie van het nog grotere waardepotentieel van Donesta, het middel tegen opvliegers in de menopauze. Volgend jaar starten de fase III-studies, maar na de positieve fase II-studieresultaten en de sterke hemostasestudieresultaten met Estelle eerder dit jaar is het klinische risico al gevoelig verminderd.
We denken dat voor zowel Argenx als voor Mithra het beste nog moet komen. Uiteraard mag het gewicht in de voorbeeldportefeuille niet al te hoog oplopen. We zijn dan ook van plan op het gepaste moment een gedeelte van onze positie te verkopen. We waarschuwen nu al dat dat, uiteraard zonder onverwacht negatief nieuws, geen motie van wantrouwen zal zijn, maar louter om een te groot gewicht in de portefeuille te vermijden. Het is belangrijk een succesverhaal niet te vroeg te verkopen, anders loopt men het risico veel winst te mislopen en enkel te blijven zitten met de aandelen die het minder goed doen. De reële kans die zich voor beide bedrijven aandient om de komende drie tot vijf jaar uit te groeien tot een structureel winstgevend biotechbedrijf zit nog niet verrekend in de huidige waarderingen, ondanks de enorme koersstijgingen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier