Luxemburg niet langer op lijst belastingparadijzen

© REUTERS

Het Groothertogdom Luxemburg is geschrapt van de zwarte lijst van het wereldwijde forum over transparantie en uitwisseling van informatie voor fiscale doeleinden.

De Luxemburgse minister van Financiën Pierre Gramegna heeft naar aanleiding van een bijeenkomst van het aan de Oeso gelinkte forum in Barbados gezegd dat Luxemburg niet langer op de lijst van belastingparadijzen staat.

“Meer transparantie”

Luxemburg was in november 2013 op de zwarte lijst gezet, omdat zijn wetgevend kader inzake strijd tegen belastingfraude en -ontduiking in gebreke bleef. De regering werd toen nog geleid door Jean-Claude Juncker, de huidige voorzitter van de Europese Commissie.

Minister Gramegna is tevreden met de schrapping, die volgens hem het gevolg is van “de inspanningen en het engagement van Luxemburg voor meer transparantie en informatie-uitwisseling”. Het Groothertogdom schrapte onder meer het bankgeheim.

Het wereldwijde forum telt 125 leden. Het moet ervoor zorgen dat internationale normen inzake fiscale transparantie toegepast worden. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content