Daan Killemaes

'Het belang van een deal tussen de N-VA en de PS kan niet worden overschat. Het herstelbeleid mag niet worden geofferd op het altaar van een krakkemikkige staatshervorming', zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.

Stijn Fockedey

De contacttracingapp is ten vroegste in september klaar, rijkelijk te laat om de tweede golf te voorkomen. We zullen het zelf moeten doen en onze nauwe contacten noteren in een schriftje of een document. Zo werkte Nieuw-Zeeland tijdens het bedwingen van de eerste golf.

Ilse De Witte

Nu de besmettingen met het vervloekte coronavirus her en der weer oplopen, moeten we het hebben over horeca-initiatieven van sportclubs en verenigingen. Kunnen vrijwilligers en amateurs hetzelfde respect voor de hygiëne- en afstandsregels garanderen als de professionals? Neen.

Herman Matthijs (UGent, VUB)

Op 17 en 18 juli komen de 27 lidstaten van de Europese Unie bijeen in Brussel om te praten over de toekomstige financiering van de Europese begroting. Het zal nog eens een lange discussie worden over wie gaat betalen, zegt Herman Matthijs, hoogleraar UGent en VUB.

Vrije Tribune

Het Vlaams Parlement keurt een resolutie goed om een verdere toekomst van de dienstenchequesector mogelijk te maken. Deze breed gedragen resolutie maakt dat er eindelijk ten gronde een discussie kan plaatsvinden over de dienstenchequesector. Daar zijn we als een van de grootste thuiszorgorganisaties in Vlaanderen zeer tevreden mee. Want de ministers dienen op deze manier ook het systeem van de dienstencheques in de zorg te herzien, zeggen Karin Van Mossevelde en Erwin Devriendt, algemeen directeur en voorzitter i-mens.

Bert Lauwers

Voor sommige corona-experten is een tweede golf van coronabesmettingen al gestart. Volgens anderen is het nog niet te laat om die genadeloze golf af te stoppen. Helaas is dat laatste wishful thinking, beste mensen. Het kalf is al verdronken, zegt Trends-redacteur Bert Lauwers.

Patrick Claerhout

De klant van KBC, of het nu een particulier of een bedrijf is, wil in de eerste plaats geholpen worden met financiële zaken. Dat zegt Trends-redacteur Patrick Claerhout.