‘Mensen zien alleen de mooie kanten’

© emy elleboog

Ondernemer Kim Notman pendelt tussen zijn bedrijven in Zeebrugge en Hull. De West-Vlaming met Schotse roots worstelt met de brexit, houdt van golf en duiken.

Wat was uw beste investering?

“De overname van het familiale transportbedrijf bijna tien jaar geleden. Mijn vader Charlie Notman wilde het bedrijf verkopen, er liepen gesprekken met verschillende ondernemers. Ik heb toen het besluit genomen het bedrijf zelf te kopen en de zaak voort te zetten. Ik ben heel blij dat ik die beslissing heb genomen. Nog een jaar en de lening is afbetaald.”

Wat had u nooit verwacht?

“Ik had nooit verwacht dat de Britten voor de brexit zouden kiezen. Het begon op de dag dat David Cameron de doos van Pandora opende om zijn politieke vel te redden, en dat mislukte totaal. Ondertussen zitten we al tweeënhalf jaar met ellende en we zijn er nog niet vanaf. Ik woon al een tijd in Engeland en ik dacht dat er voldoende draagkracht was om in de Europese Unie te blijven.”

Wat is het beste boek dat u las?

“Het boek dat Wim Schamp over het leven van mijn vader heeft geschreven, Schot in de roos. Hoe mijn vader als profvoetballer in 1967 in België belandt, hoe hij na zijn carrière een transportbedrijf uit de grond stampt. Voor mij is dat een mooie terugblik. Vader is vijf jaar overleden, maar ik kan altijd teruggrijpen naar dat boek.”

Wat wordt volgens u onderschat?

“Ondernemer zijn. Mensen zien soms alleen de mooie kanten van het ondernemerschap: de chique wagen voor de deur van de mooie villa. Ze kijken niet naar wat je er allemaal voor moet overhebben. Als ondernemer ben je gepassioneerd bezig met je werk en je mensen, bijna non-stop. Bij mij is dat zes dagen op zeven. Op zondag probeer ik wat tijd te maken voor het gezin. Zelfs als ik slaap, ben ik nog met het werk bezig. Dat heb ik ook onderschat.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Ik heb twee hobby’s: golf spelen en diepzeeduiken. Ik heb ooit leren diepzeeduiken in Cuba, maar ik doe die sport veel te weinig. Mijn favoriete golfbaan is de Loch Lomond Golf Club in Luss in Schotland. Het is een privéclub, maar via via raak je er wel binnen. Een ander prachtig golfterrein waar ik heb gespeeld, is de Spyglass Hill in Pebble Beach in Californië.”

Kim Notman (44) is de eigenaar en CEO van het transportbedrijf Middlegate Europe.

'Mensen zien alleen de mooie kanten'
© emy elleboog

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content