‘Bureau M.F.J. Bockstael is veel te bescheiden’

WIE

Tinneke Jacobs (37)

IS

Gedelegeerd bestuurder van Bureau M.F.J. Bockstael en verantwoordelijke voor de octrooiafdeling.

WAS

Tinneke Jacobs werkt al tien jaar voor Bureau M.F.J. Bockstael als octrooigemachtigde. Ze adviseert vooral middelgrote en grote kmo’s hoe ze hun intellectuele eigendommen het best kunnen beschermen met octrooien. Bij Bureau M.F.J Bockstael kunnen bedrijven daarnaast terecht voor de bescherming voor merken of modellen.

“Soms komen mensen te laat bij ons aankloppen, omdat hun uitvinding al gecommercialiseerd werd. Als een product al verkocht werd, kan je er geen octrooi meer voor aanvragen”, waarschuwt Tinneke Jacobs. “Het gebeurt ook dat mensen ons contacteren om hun tweede uitvinding te beschermen, nadat hun eerste uitvinding gestolen is door een partner met wie ze wilden samenwerken voor de commercialisering.”

Voor ze bij Bureau M.F.J. Bockstael aan de slag ging, maakte Jacobs een doctoraat in de ingenieurswetenschappen aan de UGent over de plasmabehandeling bij subatmosferische druk van vlakke en poreuze biodegradeerbare polymeren.

WIL

Bureau M.F.J. Bockstael wil dé referentie voor intellectuele eigendom in België worden. Tinneke Jacobs wil groeien: organisch en, als er zich kansen voordoen, ook via overnames. “Wij zijn een van de oudste kantoren in België. Dit jaar vieren we onze 85ste verjaardag. Hier werken heel veel capabele mensen en we hebben vijf satellietkantoren over heel Vlaanderen. Wij zijn niet het grootste bureau, maar we zijn naar de buitenwereld misschien wel iets te bescheiden geweest.”

VRIJE TIJD

“Veel vrije tijd gaat naar de zesjarige dochter. Voor corona gingen mijn partner en ik veel naar de bioscoop. Dat is vervangen door een filmpje thuis op de bank, met een glaasje champagne erbij.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content