"Ik ben tevreden met deze resultaten", laat Marc De Keersmaecker, de algemeen directeur van RealDolmen, weten. In het verleden stond weleens het tegenovergestelde in zijn rapportering. Sinds vorig jaar, na een reorganisatie, doet de onderneming het duidelijk beter, wat ook aan de beurskoers te merken is. RealDolmen komt binnenkort ook met een rebranding, meldt de Keersmaecker. "Het transformatieprogramma verloopt volgens schema", heet het. RealDolmen bereikt "duurzame groei".

De informatici uit Huizingen publiceren geen winstcijfers in hun tradingupdates, enkel omzetcijfers voor de twee divisies.

IT & Business Consulting, met daarin de verhuur van personeel, projecten, eigen producten en consulting, groeide 8 procent tot 26,6 miljoen euro. De vooruitgang zat voor een groot deel in de projecten- en consultingactiviteiten, zowel in België als in Luxemburg. Ontwikkeling op maat bracht ook meer centen binnen, net zoals R-Flow, het eigen product voor werkstroom en documentbeheer in de financiële sector. RealDolmen ontwikkelde die software in Luxemburg, vindt nu ook klanten in België en ziet potentieel in Europa.

De verkoop van de andere eigen producten blijft onder de verwachtingen.

Plaats voor 60 jongeren

Als het bedrijf meer personeel had kunnen inzetten, was de omzetstijging in deze divisie nog groter geweest, laat RealDolmen verstaan. RealDolmen wil nog dit jaar meer dan zestig pas afgestudeerden aanwerven. Meer dan vijftig van hen starten in de herfst al met een intensieve opleiding van drie maanden, volgens het kwartaalbericht.

De tweede divisie, IT & Business Support Services, omvat de IT-outsourcing en de verkoop van producten en licenties. Zij groeide met liefst 22,5 procent tot 32,5 miljoen euro. RealDolmen wijt het goede resultaat onder meer aan zijn brede aanbod met ondersteunende diensten, maar waarschuwt voor overdreven optimisme. "Mogelijk was die stijging het gevolg van timing", heet het. In elk geval liggen de marges in deze tweede divisie lager.

Samen boekten de divisies een omzetstijging van 15,5 procent tot 59 miljoen euro.

Ook voor de rest van het halfjaar, dat eindigt in september, verwacht RealDolmen groei in beide activiteiten.

Over heel 2016-2017 ziet RealDolmen echter een onveranderde omzet in zijn IT & Business Support Services, met nog verder dalende marges. In IT & Business Consulting worden de marges beter en stijgt de omzet, waardoor RealDolmen ook over heel het boekjaar een omzetstijging verwacht. De totale recurrente bedrijfswinstmarge zou dit boekjaar 'om en bij de 5 procent' liggen.

Beleggers hadden mogelijk nog betere resultaten verwacht. Bij de opening na de bekendmaking van de resultaten daalde het aandeel lichtjes.

"Ik ben tevreden met deze resultaten", laat Marc De Keersmaecker, de algemeen directeur van RealDolmen, weten. In het verleden stond weleens het tegenovergestelde in zijn rapportering. Sinds vorig jaar, na een reorganisatie, doet de onderneming het duidelijk beter, wat ook aan de beurskoers te merken is. RealDolmen komt binnenkort ook met een rebranding, meldt de Keersmaecker. "Het transformatieprogramma verloopt volgens schema", heet het. RealDolmen bereikt "duurzame groei". De informatici uit Huizingen publiceren geen winstcijfers in hun tradingupdates, enkel omzetcijfers voor de twee divisies. IT & Business Consulting, met daarin de verhuur van personeel, projecten, eigen producten en consulting, groeide 8 procent tot 26,6 miljoen euro. De vooruitgang zat voor een groot deel in de projecten- en consultingactiviteiten, zowel in België als in Luxemburg. Ontwikkeling op maat bracht ook meer centen binnen, net zoals R-Flow, het eigen product voor werkstroom en documentbeheer in de financiële sector. RealDolmen ontwikkelde die software in Luxemburg, vindt nu ook klanten in België en ziet potentieel in Europa. De verkoop van de andere eigen producten blijft onder de verwachtingen.Als het bedrijf meer personeel had kunnen inzetten, was de omzetstijging in deze divisie nog groter geweest, laat RealDolmen verstaan. RealDolmen wil nog dit jaar meer dan zestig pas afgestudeerden aanwerven. Meer dan vijftig van hen starten in de herfst al met een intensieve opleiding van drie maanden, volgens het kwartaalbericht. De tweede divisie, IT & Business Support Services, omvat de IT-outsourcing en de verkoop van producten en licenties. Zij groeide met liefst 22,5 procent tot 32,5 miljoen euro. RealDolmen wijt het goede resultaat onder meer aan zijn brede aanbod met ondersteunende diensten, maar waarschuwt voor overdreven optimisme. "Mogelijk was die stijging het gevolg van timing", heet het. In elk geval liggen de marges in deze tweede divisie lager. Samen boekten de divisies een omzetstijging van 15,5 procent tot 59 miljoen euro. Ook voor de rest van het halfjaar, dat eindigt in september, verwacht RealDolmen groei in beide activiteiten. Over heel 2016-2017 ziet RealDolmen echter een onveranderde omzet in zijn IT & Business Support Services, met nog verder dalende marges. In IT & Business Consulting worden de marges beter en stijgt de omzet, waardoor RealDolmen ook over heel het boekjaar een omzetstijging verwacht. De totale recurrente bedrijfswinstmarge zou dit boekjaar 'om en bij de 5 procent' liggen. Beleggers hadden mogelijk nog betere resultaten verwacht. Bij de opening na de bekendmaking van de resultaten daalde het aandeel lichtjes.