Eigenaars van een dieselauto van de Volkswagen-groep die willen nagaan of hun voertuig betrokken is bij het milieuschandaal rond de sjoemelsoftware, kunnen daarvoor sinds vrijdag 2 oktober terecht op de website van invoerder D'Ieteren Auto. Dat gebeurt aan de hand van het chassisnummer van het voertuig.

Maandag blijkt dat al 25.000 mensen hebben ingelogd om een antwoord te krijgen op de vraag of hun voertuig betrokken is bij het milieuschandaal rond de sjoemelsoftware.

Vreemd genoeg heeft een relatief groot aantal van die vragen betrekking op benzinewagens of wagens die voldoen aan de Euro 6-norm. Wagens die dus niet betrokken zijn bij het milieuschandaal.

Post

Volgens een woordvoerder neemt het beantwoorden van het grote aantal aanvragen meer tijd in beslag dan gedacht. "Klanten met een betrokken auto zullen in elk geval persoonlijk via post aangeschreven worden", aldus de woordvoerder.

Maar er is nog een alternatief. Met name Volkswagen zelf heeft een website in het leven geroepen om vragen van verontruste dieselrijders te beantwoorden.

Let wel, op dit moment kun je er enkel terecht voor vragen over een Volkswagen, dus niet over een Audi-, Skoda- of Seat-voertuig.

Maar ook op de website van de Duitse autobouwer is het net als bij D'Ieteren dringen, waardoor lange wachttijden kunnen ontstaan. Nu en dan blijkt de website door de overvloed niet beschikbaar. (Belga/BO)

Eigenaars van een dieselauto van de Volkswagen-groep die willen nagaan of hun voertuig betrokken is bij het milieuschandaal rond de sjoemelsoftware, kunnen daarvoor sinds vrijdag 2 oktober terecht op de website van invoerder D'Ieteren Auto. Dat gebeurt aan de hand van het chassisnummer van het voertuig. Maandag blijkt dat al 25.000 mensen hebben ingelogd om een antwoord te krijgen op de vraag of hun voertuig betrokken is bij het milieuschandaal rond de sjoemelsoftware.Vreemd genoeg heeft een relatief groot aantal van die vragen betrekking op benzinewagens of wagens die voldoen aan de Euro 6-norm. Wagens die dus niet betrokken zijn bij het milieuschandaal.Volgens een woordvoerder neemt het beantwoorden van het grote aantal aanvragen meer tijd in beslag dan gedacht. "Klanten met een betrokken auto zullen in elk geval persoonlijk via post aangeschreven worden", aldus de woordvoerder. Maar er is nog een alternatief. Met name Volkswagen zelf heeft een website in het leven geroepen om vragen van verontruste dieselrijders te beantwoorden.Let wel, op dit moment kun je er enkel terecht voor vragen over een Volkswagen, dus niet over een Audi-, Skoda- of Seat-voertuig.Maar ook op de website van de Duitse autobouwer is het net als bij D'Ieteren dringen, waardoor lange wachttijden kunnen ontstaan. Nu en dan blijkt de website door de overvloed niet beschikbaar. (Belga/BO)