Eigenaars van een dieselauto van de Volkswagen-groep die willen nagaan of hun voertuig betrokken is bij het milieuschandaal rond de sjoemelsoftware, kunnen daarvoor sinds vandaag terecht op de website van invoerder D'Ieteren Auto. Dat gebeurt aan de hand van het chassisnummer van het voertuig.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Het chassisnummer is terug te vinden op het inschrijvingsbewijs van het voertuig of, bij bepaalde van de modellen van de VW-groep, zichtbaar onderaan achter de voorruit.

Alle dieselwagens van de Volkswagengroep

Het gaat voor alle duidelijkheid dus niet enkel en alleen om Volkswagens, maar over alle wagens uit de Volkswagengroep, zoals Audi, Seat, Skoda en uiteraard Volkswagen zelf.

'De Volkswagen-groep heeft recent verklaard dat hij op bepaalde van zijn dieselmotoren van het type EA 189 (EU5-norm) en met een cilinderinhoud van 1,2 l, 1,6 l en 2,0 l, van de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfsvoertuigen, Audi, SEAT en Skoda, een software heeft geïnstalleerd die toelaat om de reële uitstoot van stikstofoxides te beperken wanneer de wagens getest worden. De betrokken voertuigen in België zijn geïdentificeerd door de Volkswagen-groep', luidt het op de website van D'Ieteren.

Even geduld

Wie nog vragen heeft, kan die stellen via de website van D'Ieteren, al moet je wel rekening houden met een relatieve lange wachttijd vooraleer je een antwoord krijgt. Er zijn namelijk nog andere dieselrijders die met vragen zitten.

D'Ieteren belooft in ieder geval so snel mogelijk via de post de klanten te informeren die eigenaar zijn van een betrokken voertuig. Maar ook voor invoerder D'Ieteren is het nog even wachten op informatie vanuit de fabrieken in Duitsland.

Wie niet kan wachten of meer informatie wil, kan nu al terecht op www.customercare.dieteren.be

(Belga/BO)

Eigenaars van een dieselauto van de Volkswagen-groep die willen nagaan of hun voertuig betrokken is bij het milieuschandaal rond de sjoemelsoftware, kunnen daarvoor sinds vandaag terecht op de website van invoerder D'Ieteren Auto. Dat gebeurt aan de hand van het chassisnummer van het voertuig. Het chassisnummer is terug te vinden op het inschrijvingsbewijs van het voertuig of, bij bepaalde van de modellen van de VW-groep, zichtbaar onderaan achter de voorruit. Het gaat voor alle duidelijkheid dus niet enkel en alleen om Volkswagens, maar over alle wagens uit de Volkswagengroep, zoals Audi, Seat, Skoda en uiteraard Volkswagen zelf.'De Volkswagen-groep heeft recent verklaard dat hij op bepaalde van zijn dieselmotoren van het type EA 189 (EU5-norm) en met een cilinderinhoud van 1,2 l, 1,6 l en 2,0 l, van de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfsvoertuigen, Audi, SEAT en Skoda, een software heeft geïnstalleerd die toelaat om de reële uitstoot van stikstofoxides te beperken wanneer de wagens getest worden. De betrokken voertuigen in België zijn geïdentificeerd door de Volkswagen-groep', luidt het op de website van D'Ieteren.Wie nog vragen heeft, kan die stellen via de website van D'Ieteren, al moet je wel rekening houden met een relatieve lange wachttijd vooraleer je een antwoord krijgt. Er zijn namelijk nog andere dieselrijders die met vragen zitten.D'Ieteren belooft in ieder geval so snel mogelijk via de post de klanten te informeren die eigenaar zijn van een betrokken voertuig. Maar ook voor invoerder D'Ieteren is het nog even wachten op informatie vanuit de fabrieken in Duitsland.(Belga/BO)