De specialist in technisch textiel had zijn bank in oktober 2012 een mandaat van een jaar gegeven om aandelen van Sioen in te kopen. Op 10 december was er nog een laatste transactie met de inkoop van 50.000 aandelen. De onderneming beraadde zich over een verlenging van het mandaat, maar de raad van bestuur ging daar niet op in. Dat meldt financieel directeur Geert Asselman.

"In totaal zaten we de voorbije twaalf maanden al aan zeven procent van de maximaal toegestane tien procent inkoop van eigen aandelen. Een verlenging van het mandaat had geen zin", verduidelijkt de financieel directeur de reden voor de stopzetting.

Sioen Industries kocht meer dan een half miljoen eigen aandelen. Het vernietigde ze en daardoor daalde het aantal aandelen tot 19,82 miljoen. Het bedrijf wordt voor bijna twee derde gecontroleerd door de familiale holding Sihold. Michèle Sioen, die in mei voorzitter wordt van de werkgeversvereniging VBO, is de bekendste aandeelhouder.

De specialist in technisch textiel had zijn bank in oktober 2012 een mandaat van een jaar gegeven om aandelen van Sioen in te kopen. Op 10 december was er nog een laatste transactie met de inkoop van 50.000 aandelen. De onderneming beraadde zich over een verlenging van het mandaat, maar de raad van bestuur ging daar niet op in. Dat meldt financieel directeur Geert Asselman."In totaal zaten we de voorbije twaalf maanden al aan zeven procent van de maximaal toegestane tien procent inkoop van eigen aandelen. Een verlenging van het mandaat had geen zin", verduidelijkt de financieel directeur de reden voor de stopzetting.Sioen Industries kocht meer dan een half miljoen eigen aandelen. Het vernietigde ze en daardoor daalde het aantal aandelen tot 19,82 miljoen. Het bedrijf wordt voor bijna twee derde gecontroleerd door de familiale holding Sihold. Michèle Sioen, die in mei voorzitter wordt van de werkgeversvereniging VBO, is de bekendste aandeelhouder.