Rabobank schrapt 9.000 arbeidsplaatsen

Rabobank © Reuters

Rabobank schrapt de komende drie jaar negenduizend voltijdse banen. Gedwongen ontslagen zijn daarbij niet uitgesloten, maar de bank wil zoveel mogelijk arbeidsplaatsen via natuurlijk verloop en het verminderen van het aantal externe medewerkers laten verdwijnen.

Rabobank schrapt de komende drie jaar negenduizend voltijdse banen. Dat maakte het coöperatieve financiële concern uit Nederland woensdag bekend.

De zware ingreep, die gepaard gaat met een nieuwe strategie, volgt bovenop reorganisaties die vanaf 2013 zijn ingezet, ten koste van 10.000 banen. Daarvan zijn er inmiddels 7.000 verdwenen. De overige 3.000 staan voor de komende periode op de rol. Rabobank telt momenteel circa 39.000 voltijdse banen, waarvan 22.000 bij de lokale filialen, 10.000 bij de centrale organisatie in Utrecht en 7.000 internationaal.

De banen die verdwijnen, betreffen vooral die van medewerkers van wie de taken kunnen worden geautomatiseerd, zoals ondersteunende diensten. Functies van medewerkers die klanten bedienen worden zo veel mogelijk ontzien. Rabobank wil de 9.000 arbeidsplaatsen gefaseerd schrappen. (Belga/JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content