De vakbonden en één werknemer bij modegroep FNG hadden een verzoekschrift ingediend bij de ondernemingsrechtbank van Mechelen, opdat er voorlopige bewindvoerders zouden worden aangeduid. De bonden vroegen ook een gerechtelijk onderzoek naar de beursgenoteerde modegroep, moederbedrijf van Brantano, CKS en Miss Etam, nadat bekendraakte dat er verschillende constructies en deals in Zwitserland, Luxemburg en Azië werden opgezet. Ook beurswaakhond FSMA vroeg om opheldering.

Het verzoek van de vakbonden om voorlopige bewindvoerders aan te duiden, werd door de rechtbank uiteindelijk onontvankelijk verklaard omdat niet aan de voorwaarden werd voldaan om een voorlopige bewindvoerder aan te duiden.

Vorige week woensdag besliste de Mechelse ondernemingsrechtbank dat drie vennootschappen van FNG - Brantano, FNG International en Market Retail Belgium - beschermd worden tegen schuldeisers tot 5 oktober. Tegen 4 september moet een reorganisatieplan op tafel liggen, waarover op 29 september zal gestemd worden in een bijzondere zitting.

Intussen voert het Antwerpse gerecht een onderzoek naar de drie oprichters van de FNG-groep op aangeven van beurswaakhond FSMA. Dat onderzoek zou geen invloed hebben op FNG, aangezien de drie een stap opzij hebben gezet en geen deel meer uitmaken van het bedrijf.

In een reactie bevestigt FNG dat de rechtbank het verzoek tot aanstelling van een voorlopige bewindvoerder heeft afgewezen. 'De nieuwe directieraad werkt ondertussen verder aan een globale oplossing voor de FNG-groep, in het belang van alle stakeholders', aldus het bedrijf .

De christelijke vakbond ACV Puls neemt akte van de uitspraak en wijst er op dat het verzoek werd ingediend voordat de drie oprichters zich terugtrokken uit het bedrijf. Dat er vandaag een nieuw directiecomité aan het roer staat van de modegroep is volgens ACV Puls mee het gevolg van het juridisch initiatief van de vakbond.

De vakbonden en één werknemer bij modegroep FNG hadden een verzoekschrift ingediend bij de ondernemingsrechtbank van Mechelen, opdat er voorlopige bewindvoerders zouden worden aangeduid. De bonden vroegen ook een gerechtelijk onderzoek naar de beursgenoteerde modegroep, moederbedrijf van Brantano, CKS en Miss Etam, nadat bekendraakte dat er verschillende constructies en deals in Zwitserland, Luxemburg en Azië werden opgezet. Ook beurswaakhond FSMA vroeg om opheldering. Het verzoek van de vakbonden om voorlopige bewindvoerders aan te duiden, werd door de rechtbank uiteindelijk onontvankelijk verklaard omdat niet aan de voorwaarden werd voldaan om een voorlopige bewindvoerder aan te duiden. Vorige week woensdag besliste de Mechelse ondernemingsrechtbank dat drie vennootschappen van FNG - Brantano, FNG International en Market Retail Belgium - beschermd worden tegen schuldeisers tot 5 oktober. Tegen 4 september moet een reorganisatieplan op tafel liggen, waarover op 29 september zal gestemd worden in een bijzondere zitting. Intussen voert het Antwerpse gerecht een onderzoek naar de drie oprichters van de FNG-groep op aangeven van beurswaakhond FSMA. Dat onderzoek zou geen invloed hebben op FNG, aangezien de drie een stap opzij hebben gezet en geen deel meer uitmaken van het bedrijf.In een reactie bevestigt FNG dat de rechtbank het verzoek tot aanstelling van een voorlopige bewindvoerder heeft afgewezen. 'De nieuwe directieraad werkt ondertussen verder aan een globale oplossing voor de FNG-groep, in het belang van alle stakeholders', aldus het bedrijf .De christelijke vakbond ACV Puls neemt akte van de uitspraak en wijst er op dat het verzoek werd ingediend voordat de drie oprichters zich terugtrokken uit het bedrijf. Dat er vandaag een nieuw directiecomité aan het roer staat van de modegroep is volgens ACV Puls mee het gevolg van het juridisch initiatief van de vakbond.